JUBILATS PER MALLORCA: ” ELS POLÍTICS NO FARAN RES PER LA NOSTRA LLENGUA, SÓN MAJORDOMS DE L’OPRESSOR “

L’organització Jubilats per Mallorca ha fet pública una declaració titulada «Una Presidenta del Govern balear posant-se a sota de qualsevol colonialista mal lletat».

En la declaració afirmen que el títol ve suggerit pel vídeo on es veu Francina Armengol canviant de llengua després que des del públic se li exigís, durant la celebració de l’ascens de la UD Ibiza.

«I un públic que, callant, ha mostrat fins a quin punt som un poble colonitzat, fins a quin punt hem interioritzat les mentides i les repressions de l’Estat que, des de fa molt de temps, té com un dels principals objectius fer desaparèixer del mapa la llengua pròpia de les illes Balears» afegeixen des de l’organització..

Jubilats per Mallorca també declaren que «Els polítics no salvaran sa llengua, que és també la nostra. I no ho faran perquè no confien en el poble. Fan el càlcul que els suposarà més vots en lloc de fer feina per dir la veritat contra les mentides que històricament ha anat imposant l’Estat que tenim en contra».

I recorden que el Manifest Anticolonialista que va fer l’entitat el’any 2016 deia: «És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d’obligatorietat de coneixement superior al grau d’obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d’aquell territori».

Jubilats per mallorca també afirma que «només el poble pot salvar les llengües minoritzades, com la nostra, del genocidi perpetrat pels poders imperialistes que dominen el món i fan una apel·lació directa als ciutadans: «’La llengua depèn de tu’, serà el lema del congrés que feim comptes fer el primer d’octubre d’enguany, però veim que és menester posar-nos-hi des d’ara: això que passà a la festa de la UD Ibiza ha de fer obrir els ulls a molts. No esperem que els polítics facin res, són majordoms de l’opressor».
Informa:DBALEARS.CAT (31-5-2021)

288 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: