JUNQUERAS DESTAPA EL JOC BRUT DEL GOVIERNO AMB L’AEROPORT: NO N’HI HA UN PAM DE NET

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, considera que el Gobierno va presentar el pla per ampliar l’Aeroport de Barcelona – El Prat “sabent” que la Comissió Europea no ho permetria per contravenir directives comunitàries, i amb la intenció de poder culpar el Govern quan l’ampliació no prosperés.

Així ho ha afirmat en una entrevista a ‘El Periódico’ realitzada un dia abans de l’anunci de la suspensió de la inversió, en la qual Junqueras ha sostingut que el PSOE sabia que la CE no validaria el pla d’ampliació “perquè ells mateixos han votat a favor de les directives que ho impedeixen”.

“Si ho saben, per què ho proposen? Ho fa amb l’esperança que a nosaltres, per assenyalar aquesta incompatibilitat, se’ns pugui culpar que no hi hagi una ampliació del Prat”, va sostenir Junqueras abans que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, anunciés aquest dimecres que el Govern suspèn la inversió per ampliar la infraestructura.

Junqueras ha acusat el Govern central de voler “posar en un compromís a les forces polítiques que actuen responsablement”, i va insistir en treballar pel progrés econòmic i per la preservació del medi ambient.

“Cap país podrà gaudir d’un progrés social i econòmic si no disposa també de garanties de la seva qualitat i diversitat ambiental i dels seus espais naturals”, va mantenir abans de l’anunci de la suspensió de la inversió per ampliar El Prat, que el Govern atribueix a la falta de confiança de la Generalitat.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-IX-2021)

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: