JUNQUERAS I ROMEVA TAMBÉ SORTIRAN DE LA PRESÓ PER ANAR A TREBALLAR

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, i Raül Romeva podran sortir de la presó per anar a treballar en aplicació de l’article 100.2. La junta de tractament de la presó de Lledoners ha acordat aquest dijous concedir-los un permís de sis hores diàries tres dies a la setmana.

Junqueras i Romeva s’uneixen així a Jordi Cuixart i Joaquim Forn, que fa setmanes que els van donar el mateix permís, i a Jordi Sànchez, que fa treballs de voluntariat, i a Dolors Bassa i Carme Forcadell, que surten de la presó per tenir cura de familiars.

Pendents de l’aplicació del 100.2 hi ha encara Jordi Turull i Josep Rull.

L’article 100.2
El segon grau que es va aplicar als presos polítics l’11 de desembre va ser com un gerro d’aigua freda per a ells, que esperaven un tercer grau. Però, a la vegada, va obrir l’alternativa de l’article que permet sortides de dia de la presó.

El 100.2 té una aplicació immediata, qui decideix el permís és la jutgessa de vigilància penitenciària, i tot i que la Fiscalia ho pot recórrer, això no paralitza la decisió de la junta de tractament. Només l’Audiència de Barcelona pot decidir aturar el permís.

L’aplicació d’aquest règim penitenciari permet combinar-lo amb el segon grau, que és el que tenen actualment els presos, i es basa concretament que l’intern pot sortir unes hores entre setmana per treballar o per fer activitats formatives o de voluntariat. En cap cas tindrà una lliure circulació per fer altres activitats que no siguin les autoritzades per la junta de tractament.

Cada any hi ha 405 interns amb aquest règim a Catalunya.
Informa:ARA.CAT (27-2-2020)

263 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: