JUNQUERAS: ” L’OBJECTIU NO ÉS EL TERCER GRAU, ÉS L’AMNISTIA “!

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat l’amnistia i ha avisat que no renunciarà a les “conviccions” i “objectius” després que les juntes de tractament hagin proposat el tercer grau per als presos independentistes. “Un pas més, però seguim sent presos polítics”, ha reivindicat Junqueras a través de Twitter. “Volem la llibertat a través de l’amnistia, perquè som innocents”, ha afegit. El republicà ha argumentat que mantindrà els seus ideals “per molta injustícia que apliquin”.

Un pas més, però seguim sent presos polítics. Volem la llibertat a través de l’amnistia, perquè som innocents. No renunciarem a les nostres conviccions i als nostres objectius per molta injustícia que apliquin. https://t.co/r1fdV6fb4b

— Oriol Junqueras 🎗️ (@junqueras) July 2, 2020
El conseller Jordi Turull s’ha expressat en el mateix sentit a través del seu compte personal. “Que ningú no s’equivoqui: estem parlant d’una classificació penitenciària. El tercer grau és presó”, ha escrit, contundent.

Però que ningú no s’equivoqui: estem parlant d’una classificació penitenciària. El tercer grau és presó.

— Josep Rull i Andreu 🎗 (@joseprull) July 2, 2020
El conseller Josep Rull, per la seva banda, ha estat breu i clar: “Seguim i amb majúscules”.

#SEGUIM i amb majúscules. 🎗#LlibertatPresosPoliticsiExiliats

— Jordi Turull i Negre (@jorditurull) July 2, 2020
El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha refermat en les seves actuacions. “Vam fer el que havíem de fer. I segueixo totalment convençut de la legitimitat de la lluita no-violenta i la desobediència civil com a instruments per transformar la societat. Cap tribunal ens impedirà exercir drets fonamentals”, ha afirmat a través del seu compte de Twitter.

Vam fer el que havíem de fer. I segueixo totalment convençut de la legitimitat de la lluita noviolenta i la desobediència civil com a instruments per transformar la societat. Cap tribunal ens impedirà exercir drets fonamentals #LlibertatPresosPolítics #Autodeterminació https://t.co/urKhMwhWnn

— Jordi Cuixart (@jcuixart) July 2, 2020
Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Wad-Ras han atorgat per unanimitat el tercer grau als presos polítics. Això vol dir que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart queden en règim de semillibertat. Després de dos anys i mig a la presó, podran sortir de la presó cada dia i només hi hauran de tornar per anar a dormir. Els permisos també s’amplien, passen de 36 a 46 i no cal tenir complert un quart de la pena per poder-los fer. També podran estar tot el cap de setmana sencer a casa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: