JUNQUERAS REBUTJA LA CONFRONTACIÓ INTEL·LIGENT DE PUIGDEMONT: ” ANEM A PERDRE “

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha qualificat de molt etèria la proposta feta per Carles Puigdemont d’iniciar una confrontació intel·ligent i ha advertit: “Si iniciem una confrontació amb l’Estat en les condicions actuals, anirem a perdre, i nosaltres el que volem és guanyar”.

“Si volem resultats diferents haurem de preparar-nos millor”, ha afegit el líder d’ERC en una entrevista a Europa Press. Junqueras ha concretat que el més intel·ligent és internacionalitzar més l’objectiu, asseure’s a totes les taules per dialogar, guanyar eleccions i treballar incansablement. Afirma que respecta la proposta realitzada per Carles Puigdemont durant la seva intervenció a Prada i està disposat a debatre-la, però veu imprescindible concretar el que es planteja: “Quina és la proposta? Com es farà?”.

Defensa la taula de diàleg
Ha defensat aprofitar l’actual taula govern espanyol-Generalitat per apostar pel diàleg i per constatar davant del món que existeix un conflicte: “Els nostres conciutadans i conciutadanes reclamaven diàleg i sit and talk, no?”. Però reclama anar més enllà: “Han de passar coses i el PSOE s’ha de moure, perquè la paciència no és infinita”, assegura el líder d’ERC, després que Pedro Sánchez culpi Quim Torra d’obstaculitzar la celebració d’una pròxima reunió amb les seves demandes.

Junqueras adverteix, a més, que no donarien suport als pressupostos si el govern de PSOE i de Podemos “se sent còmode fent només propostes a la dreta. Si és així, segur que no trobarà ERC. Els vots d’ERC mai no seran gratis”, encara que diu que caldrà valorar tots els escenaris.

Eleccions a Catalunya
En relació amb la convocatòria electoral a Catalunya, ha reiterat que el president Quim Torra és qui ha de convocar eleccions, però que haurien d’acordar-ho els socis del Govern, ja que, amb la situació judicial i política, “pot ser que no depengui de la voluntat única del Govern convocar o no”. “Per això és tan important asseure’s i consensuar els escenaris que vindran, tenint en compte la pandèmia i la decisió del Suprem” sobre la possible inhabilitació de Torra.

“En tot cas, vist amb perspectiva, sembla evident que no va ser la millor decisió anunciar unes eleccions al gener”, afirma Junqueras, que considera que no haver-les convocat encara després d’anunciar-ho Torra debilita les institucions, l’independentisme i Catalunya.

Aragonès, candidat d’ERC
Junqueras veu com a candidat el vicepresident i número 3 d’ERC, Pere Aragonès, encara que recorda que ho decidiran unes primàries, i està “convençut que l’independentisme tornarà a treure un gran resultat”.

Considera positiu que no hi hagi candidatures independentistes unitàries, perquè “està demostrat que una única candidatura independentista sumaria menys que candidatures diverses”.Sí que ha defensat compartir estratègies, i també aconseguir votants a qui no s’ha arribat, èxit que pot aconseguir ERC, “l’únic que encara és permeable a guanyar simpaties de persones que encara no són independentistes”.

Govern ampli
Creu que tot el projecte es debilitarà “si algú prova de guanyar una cursa electoral atacant” altres independentistes; i no ha volgut valorar la tensió PDeCAT-JxCat, però desitja que el centredreta es reorganitzi com més aviat millor, perquè no sobra cap vot.

Junqueras desitja també sumar al màxim en el pròxim executiu després de les eleccions: “Ens agradaria un Govern ampli. Comptar amb tots en la mesura possible. JxCat, comuns i CUP. Però la realitat és que caldrà veure com queda l’espai després”, i ha repetit que mai no serà amb el PSC, mentre que veu contradiccions en els comuns.

Ens tenen por”
Respecte a la seva situació i la de la resta de condemnats per l’1-O, a la presó una altra vegada en haver-los estat suspès el tercer grau, considera que no hi està havent justícia, sinó revenja: “Ens volen tancats i callats perquè ens tenen por”, i ha reiterat que la justícia arribarà quan el cas arribi a Europa.

També ha criticat el Suprem davant de la possible inhabilitació de Torra, cosa que consideraria un escàndol democràtic: “Del Suprem es pot esperar de tot menys justícia, fins i tot que inhabilitin un president de la Generalitat per una pancarta”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-9-2020)

1.037 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: