JUNQUERAS, SÀNCHEZ, ROMEVA, RULL I TURULL DEMANEN LA LLIBERTAT PER PARTICIPAR A LA CAMPANYA ELECTORAL

Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull han demanat la llibertat provisional al Tribunal Suprem espanyol per a poder participar en la campanya de les eleccions espanyoles del 28-A. Junqueras i Sànchez encapçalen les llistes d’ERC i JxCat, respectivament, mentre que Rull és el cap de llista de JxCat per Tarragona i Turull per Lleida. Romeva és candidat a senador per Barcelona.

El portaveu jurídic d’ERC, Joan Ignasi Elena, ha dit que el tribunal ha de garantir el seu dret de defensa i els drets polítics de participació en una campanya electoral. ‘Entenem que s’ha de decretar la llibertat provisional i a partir d’aquí, prendre les mesures que la sala consideri oportunes’, ha explicat a les portes del Suprem.

El tribunal de l’1-O haurà de decidir aviat si excarcerà els cinc presos polítics o si els manté empresonats. Una de les opcions que té damunt la taula el tribunal és facilitar que puguin escoltar-se o veure’s intervencions en actes de campanya mitjançant les noves tecnologies.

Resoldre el conflicte

Els set magistrats del judici contra el procés també han de resoldre la petició de Sànchez de fer un debat electoral a la presó de Soto del Real, tot i que alguns candidats ja han refusat l’oferta del candidat de JxCat. L’altre pres polític que és candidat és Joaquim Forn, a les eleccions municipals de Barcelona. De moment, no ha fet el pas de demanar la llibertat provisional al tribunal mentre es fa el judici.

Amb independència de la decisió que prengui el tribunal, quan els presos siguin elegits diputats podrien tornar a demanar la llibertat provisional per a exercir els seus càrrecs al congrés espanyol i al senat. Durant la instrucció, el jutge Pablo Llarena i la sala d’apel·lació van denegar totes les peticions de llibertat provisional dels presos polítics.

Informa:VILAWEB.CAT (43-4-2019)

497 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: