JUNQUERAS SURT DE LA PRES√ď AMB EL 100.2 I TORNA A LA UNIVERSITAT

Oriol Junqueras torna a la universitat. Despr√©s d’uns anys lluny de les aules i de 852 dies de pres√≥, el l√≠der d’Esquerra ha sortit aquest mat√≠ de Lledoners, en aplicaci√≥ de l’article 100.2, per reincorporar-se a la vida acad√®mica. A partir d’aquest dimarts treballar√† al campus de Manresa de la Universitat de Vic, a tan sols cinc quil√≤metres del centre penitenciari, i ho far√† tres dies a la setmana durant sis hores. Despr√©s, haur√† de tornar a la cel¬∑la.

Amb pas ferm i posat content, el dirigent republic√† ha sortit de Lledoners quan passaven pocs minuts de les onze del mat√≠. Tot i que l’havien vingut a buscar alguns assessors del partit i gent del seu entorn m√©s proper, Junqueras ha sortit sol del centre penitenciari i ha somrigut a la forta expectaci√≥ medi√†tica que l’esperava. “Bon dia a tothom, esteu tots b√©?”, han sigut les √ļniques paraules que ha pronunciat, ja que el perm√≠s per treballar no li permet fer declaracions a la premsa.


Impartir√† un curs d’hist√≤ria del pensament

A l’arribada al campus universitari de Manresa, Junqueras ha estat rebut per la vicerectora, S√≠lvia Mas, mentre una setantena d’estudiants, professors i curiosos l’ovacionava. El l√≠der republic√†, que √©s doctor en Hist√≤ria del Pensament Econ√≤mic i llicenciat en Hist√≤ria Moderna i Contempor√†nia, impartir√† al centre un curs de formaci√≥ cont√≠nua de curta durada sobre hist√≤ria del pensament.

Oriol Junqueras ūüéóÔłŹ
‚úĒ
@junqueras
· 7h
Ensenyar i aprendre. Sempre. I gràcies a tothom pel vostre suport, us estimo!

En el seu primer dia de feina, Junqueras ha comen√ßat a apamar el terreny i a preparar la proposta de programa per al curs, que comen√ßar√† aproximadament despr√©s de Setmana Santa, segons han informat des del centre educatiu. Fins aleshores, el l√≠der republic√† tindr√† despatx propi i dedicar√† les sis hores di√†ries de perm√≠s a donar forma a les classes que impartir√†, √©s a dir, a definir-ne el contingut, l’especialitzaci√≥ i el perfil de l’alumne. Un procediment habitual en cursos d’aquestes caracter√≠stiques, segons informen fonts de la universitat.

El tipus de curs que far√† Junqueras no forma part de cap grau, sin√≥ que est√† obert a tothom qui s’hi vulgui apuntar. Tot i aix√≤, podria tenir algun requisit prefixat per limitar-ne la demanda en cas que sigui molt alta. Des de que es va fer p√ļblic que l’exvicepresident impartiria classes a la universitat, el campus ha notat un fort inter√®s pel curs, a trav√©s de diverses trucades i visites al centre per demanar informaci√≥, segons ha explicat la vicerectora.

Entre els alumnes actuals, la majoria estan il·lusionats amb la presència de Junqueras a la universitat, però també hi ha qui ni tan sols saben qui és, ja que en aquest centre un 30% dels alumnes són francesos i alguns són aliens al procés i al conflicte Catalunya i Espanya. Tot i això, hi ha molta acceptació amb la seva presència i docència al centre.

Sota la lupa de la fiscalia

Malgrat l’alegria del primer dia, la fiscalia ja est√† estudiant si la contractaci√≥ del dirigent independentista s’ajusta a la condemna de 13 anys que l’inhabilita per exercir un c√†rrec p√ļblic, despr√©s que el col¬∑lectiu Conviv√®ncia C√≠vica denunci√©s que la fundaci√≥ que el contracta, malgrat ser una universitat privada, t√© lligams amb el sector p√ļblic. El ministeri p√ļblic ja s’ha pronunciat en altres casos en contra l’aplicaci√≥ del 100.2 als presos del proc√©s.

Amb aquest perm√≠s, Junqueras s’afegeix al cas de Ra√ľl Romeva, que aquest dilluns va sortir per primera vegada, aix√≠ com als de Jordi Cuixart, Jordi S√†nchez i Joaquim Forn, que ja fa alguns dies que s’han reincorporat al m√≥n laboral fora de la pres√≥ o estan fent voluntariats, i als de Carme Forcadell i Dolors Bassa, que tamb√© fan sortides per poder cuidar els familiars d’edat avan√ßada. Tots ells, per√≤, han de tornar cada dia a la cel¬∑la a dormir.

Junqueras va ser condemnat a 13 anys de reclusi√≥ pels delictes de sedici√≥ i malversaci√≥ per l’organitzaci√≥ del refer√®ndum de l’1 d’octubre i des del 2 de novembre de 2017 que est√† empresonat. Fins ara nom√©s havia sortit de la pres√≥ durant el judici, per anar a buscar l’acta de diputat al Congr√©s i participar en el primer ple, el maig de l’any passat, i per compar√®ixer en la comissi√≥ d’investigaci√≥ de l’article 155 del Parlament, el 28 de gener.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-3-2020)

277 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: