JUNTS DECIDIRÀ DIJOUS QUÈ VOTA A LA MESA DEL CONGRÉS ESPANYOL

Junts per Catalunya celebrarà una reunió telemàtica de l’executiva aquest dijous a primera hora del matí per a decidir la seva posició en la conformació de la Mesa del Congrés. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat fonts del partit a l’ACN, el secretari general, Jordi Turull, ha acordat convocar-la a les 8 del matí, just dues hores abans de l’inici de la sessió.

Mentrestant, el silenci sobre les negociacions s’imposa a la formació independentista, que té 7 vots clau per decantar majories. L’expresident Carles Puigdemont ha advertit aquest mateix dilluns a Twitter que no negocien “a través de declaracions públiques” i ha apel·lat “paciència, perseverança i perspectiva” davant del “nerviosisme” que ha afirmat que percep.

Vots determinants

La sessió de constitució del Congrés dels Diputats, on estan fixades totes les mirades, tindrà lloc aquest dijous a les 10 hores i els blocs conservador i progressista hi arriben empatats. Sobre el paper, el PSOE i Sumar en tindrien quatre representants, i el PP i Vox quatre més. El novè membre, que es disputarà amb la presidència del Congrés, farà decantar la balança. La presidència s’elegeix en primera votació per majoria absoluta o, en segona volta, per majoria simple entre els dos candidats més votats.

El PP, Vox i UPN sumen 171 diputats, els mateixos que el PSOE, Sumar, EH Bildu, el PNB, el BNG i també ERC. En aquest escenari, els 7 vots de Junts per Catalunya, així com el de Coalició Canària, seran determinants.
Informa:RACOCATALA.CAT (14-VIII-2023)

60 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: