JUNTS I LA CUP AL DAVANT DE L’ACTE FET A LA POMPEU FABRA PER ATURAR LA NOVA LLEI DE LLENGUA

Diputats de Junts per Catlaunya i la CUP han participat aquesta tarda en l’acte promogut per la Plataforma per la Llengua de presentació del manifest “Defensem l’escola en català ” i que ja han signat més de 200 personalitats de diferents àmbits. El document demana aturar la modificació de la Llei de política lingüística que s’impulsa al Parlament i que en un primer moment Junts va presentar la costat d’ERC, el PSC i En Comú Podem, si bé després s’hi va desmarcar.

A l’acte d’avui hi havia, entre altres, els diputats de JxCAT, Francesc Dalmases, Aurora Madaula, i de la CUP, Dolors Sabater. Entre els assistents a l’acte hi ha destacat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el 131 president de la Generalitat, Quim Torra. També hi eren la president de lANC, Elisenda Paluzié, l’advocat i president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, o la presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca,

L’acte s’ha fet a l’edifici de la Universitat Pompeu Fàbra del campus de la Ciutadella i s’ha clos amb una foto de grup on Madaula, Dalmases i Sabater compartien protagonisme amb el president de la Plataforma, Òscar Escuder.

El manifest promogu5t per aquesta entitat de defensa de la llengua considera que la incorporació de la vehicularitat del castellà en una llei catalana representaria un pas enrere que el català no es pot permetre, encara menys en un context d’emergència lingüística.

A més, defensa que la modificació de la llei seria estèril i gratuïta, perquè no serviria tampoc per donar resposta als requeriments judicials de la sentència del TSJC, que pretén imposar un mínim del 25% d’hores lectives en castellà.

Els signants del manifest critiquen que el Govern cedeixi a l’embat judicial i reivindiquen que la immersió lingüística és indispensable per a la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i per normalitzar el català en tots els àmbits.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (25-4-2022)

100 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: