JUNTS OBRE FORMALMENT LA PORTA A FACILITAR UN GOVERN D’ERC I QUEDAR-NE FORA

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha obert la porta formalment a facilitar un govern d’ERC i quedar-se fora. Després del run-run que ja s’havia sentit a les xarxes per part d’alguns diputats, ara Sánchez ha reconegut en una entrevista a La Vanguardia que l’acord amb ERC per investir Pere Aragonès no està lluny. Però també ha dirigit un avís al partit republicà: “No especularem amb eleccions; si volen, que governin en minoria”, ha afirmat.

“No entrarem en un Govern a correcuita, sense discutir tot el que ha provocat alts i baixos. Això ja ho sabia ERC abans del ple d’investidura”, ha recalcat el secretari general de Junts, que fins i tot ha obert la porta a votar a favor d’un govern d’ERC i comuns. “A ERC n’hi ha que volen un acord amb els comuns i la CUP. Si és això, el que volen, que ens ho diguin. Nosaltres els votarem, si és això el que trien”, ha assegurat Sànchez.

Sànchez ha negat igualment que el Consell per la República pretengui exercir cap control sobre el president català i, de fet, ha apostat perquè no tingui lligams amb la Generalitat. “Això és el que li permetrà no estar supeditat a l’estat espanyol. Creiem que hi ha d’haver una direcció col·legiada a cinc (ERC, Junts, CUP, ANC i Òmnium) de l’estratègia independentista, vinculada al Consell de la República”, ha precisat el secretari general de Junts, que ha tornat a mostrar els seus dubtes sobre la taula de diàleg amb el govern de Pedro Sánchez. “La taula de diàleg només la volen 33 dels 74 diputats independentistes”, ha recordat.

“Som molt crítics amb la taula de diàleg per la nul·la voluntat que Pedro Sánchez li doni un recorregut. Malgrat tot, serem lleials a aquesta taula, que no pot ser una comissió bilateral per parlar de gestió”, ha insistit Sànchez. “Si no té èxit i fracassa el diàleg cal decidir com pressionem amb desobediència, mobilització ciutadana o la internacionalització del conflicte català”, ha avançat el secretari general de JxCat, que ha llançat un dard a la CUP: “Hi ha fórmules, però sense posar-nos terminis. Jo no faré com la CUP, que ha donat dos anys”. Finalment, Sànchez ha reiterat en la necessitat “d’unitat i coordinació” al Congrés de les forces independentistes.

“És necessària aquesta capacitat de coordinació per donar o retirar suports a Pedro Sánchez. ERC no ha obtingut res. Quins resultats ha aconseguit amb la seva política al Congrés? Al meu parer, cap”, ha conclòs el secretari general de Junts.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (4-4-2021)

221 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: