JUSTA LA FUSTA! PALUZIE RETREU A ARAGONÈS LA FALTA D’UN PLA PER A LA INDEPENDÈNCIA

Falta un pla per arribar a la independència i sobra retòrica i gesticulació. Aquests són els dos missatges que la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha deixat anar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una reunió mantinguda aquest divendres al Palau de la Generalitat, en què també han participat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el vicepresident de l’entitat independentista, David Fernàndez. La trobada forma part de la ronda anunciada per Aragonès per intentar refer la unitat de l’independentisme quan es compleix un any de les eleccions del 14-F, on el 52% dels votants van triar una candidatura independentista.

Segons ha explicat Paluzie a la sortida de la reunió, ha retret a Pere Aragonès que el Govern– format per ERC i Junts, els dos partits independentistes majoritaris– no té cap pla per aconseguir la independència. Per aquesta raó, la presidenta de l’ANC ha assegurat que cal un canvi d’estratègia i posar les condicions per fer “un acte de sobirania sostenible en el temps”. La mateixa Paluzie, però, ha admès que li sembla evident que ara mateix el Govern “no està disposat” a emprendre aquesta via.

En lloc d’aquest gir, la presidenta de l’ANC veu en la política catalana un excés de “retòrica” i res més. Per a Paluzie, això és el que s’ha evidenciat aquesta setmana amb el cas de Pau Juvillà, que ha acabat fora del Parlament i sense acta de diputat malgrat que els partits independentistes defensaven que havia de conservar-la, encara que la Junta Electoral Central ordenés retirar-la. Concretant més, ha criticat que fins i tot es debatés una resolució que suposadament defensava Juvillà i ni tan sols se’l convoqués.

El despropòsit de tot el que ha passat amb el cas Juvillà és la conseqüència, segons Paluzie, del fet que no hi hagi cap “pla”. “Si no tens un pla, qualsevol moment en què cal definir els termes de conflicte amb l’Estat es converteix en un espectacle dantesc”, ha dit. Per això, si el que passa és que els partits independentistes amb representació institucional creuen que ara no és el moment de la confrontació, la presidenta de l’ANC creu que haurien de dir-ho clarament “a la ciutadania”. I en el mateix sentit ha subratllat que no pot ser que s’aprovin resolucions que “fan veure que es defensen coses que en realitat no es defensen”.
Informa:ELMON.CAT (4-2-2022)

64 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: