JUTGES I FEIXISTES: CARREGUEN CONTRA L’INDEPENDENTISME SENSE CAP MENA DE SANCIÓ

“Jutges i feixistes”.

( JAUME-ALONSO CUEVILLAS )

“SEPARATIST ARE FASCIST”.

“Lo pongo en inglés para que me entienda el gilipollas de Bono, el de U2 y los cobardes que profanan la convivencia y la palabra de Dios”.

“Esto se arregla con la ley y con dos preguntas para los promotores de la rebeliĂłn y para el lĂ­der de su policĂ­a convertida en policĂ­a polĂ­tica: Âżle aprietan mucho las esposas? y ÂżdĂłnde prefiere ir, la cĂĄrcel de Badajoz o a la del Salto del Negro?”.

Aquests, i molts d’altres igualment pujats, de to són alguns dels centenars de missatges que un nodrit grup de jutges i magistrats s’intercanviaven l’octubre de 2017, des del correu corporatiu del mateix Consell General del Poder Judicial. Una informació periodística coneguda fa un parell d’anys posava al descobert aquest xat patriòtic.

Recentment, hem conegut també que, des d’un compte de Twitter, un jutge social de Barcelona no només carrega de forma habitual contra el moviment independentista i els seus líders, sinó que fins i tot convida a prevaricar els seus col·legues fent una crida a desestimar sistemàticament qualsevol petició de la Generalitat: “tal vez va siendo hora de que los jueces desestimemos cualquier petición de la Generalitat de Cataluña, tengan razón o no”. La consellera de Justícia ha enviat una carta mostrant la seva preocupació al president del Consell General del Poder Judicial i al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Recentment, s’ha conegut també que, en aquest cas des del seu compte de Facebook, el jutge del cas Juana Rivas profereix de manera habitual comentaris misògins: “El feminismo está cada vez más metido en la estupidez. Tenían que mandarla con semejantes animales y que viera lo que prefiere. Vaya una chusma feminazi”. I comentaris racistes: “Otro moro que tenia [sic] que estar fuera de Europa o ejecutado. Con esta chusma mira [sic] no se puede ir con el manual de derechos humanos por delante porque los derechos humanos no están pensados para semejantes animales”. Diversos mitjans de comunicació se n’han fet ressò.

Malgrat ser públics i notoris, no consta que cap dels casos citats hagi provocat cap reacció oficial de censura. No consten sancions ni obertura d’expedients per part del CGPJ ni consta tampoc cap desautorització pública de cap representant polític o judicial.

Per descomptat, el jutges, com a ciutadans que són, poden tenir la seva ideologia. Res a censurar per tant pel fet de que hi hagi jutges d’ideologia conservadora i/o contrària a l’independentisme. El que no és acceptable és que un jutge no sigui respectuós amb els drets fonamentals. No és acceptable de cap servidor públic, però menys encara d’aquells que tenen com a principal missió protegir els drets i llibertats de la ciutadania.

I això Ês el que reflecteixen les desinhibides opinions dels togats abans esmenats a les xarxes socials. En qualsevol país democràtic, qualsevol dels comentaris transcrits donaria lloc a la immediata suspensió del magistrat responsable que, amb tota probabilitat, acabaria inhabilitat i/o expulsat de la carrera judicial.

A Espanya hi governa l’autodenominat “Gobierno más progressista de la historia”, i resulta encara més difícil d’entendre que no hagi pres cartes en l’assumpte. La deriva antidemocràtica de bona part del poder judicial és sens dubte un dels problemes més greus –dels molts– que té avui l’Estat Espanyol. Si socialistes i especialment la gent d’Unides Podem no s’ho prenen seriosament acabaran arrossegats per aquest rodet judicial.

Ja ho van alertar un grup de de militars retirats, en un altre xat que tampoc no va comportar cap conseqüència. A banda d’alenar un nou “alzamineto”, els uniformats deien que “hay que fusilar a 26 millones de españoles”. No sé si socialistes i podemites han fet els comptes però em temo que ells també formen part d’aquest contingente.
Informa:ELTEMPS.CAT (13-XII-2021)

304 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: