JxCAT ACONSEGUEIX MÉS DE 52.000 AVALS PER PRESENTAR-SE A LES ELECCIONS

Laura Borràs, candidata a la presidència a la Generalitat de Junts per Catalunya, ha anunciat que la seva formació havia recollit més de 52.000 avals per a presentar-se a les eleccions del 14 de febrer, una xifra deu vegades superior a la requerida per la llei. “Tot i l’onada de fred arreu del país hi ha hagut paradetes. Necessitàvem 5.000 avals per a concórrer a les eleccions i n’hem aconseguit més de 52.000. És un exercici de demostració d’il·lusió i de ganes de participar”, ha dit Borràs.

La candidata a la presidència ho ha explicat en una conferència de premsa acompanyada de Josep Serra, coordinador general de Moviment d’Esquerres, i Jordi Serra, fundador del PSC i ex-batlle de Sitges, per a presentar l’aliança política per a les eleccions. “Nosaltres aportem en aquesta candidatura els valors del socialisme democràtic”, ha dit el coordinador de Moviment d’Esquerres, que va néixer com a escissió sobiranista del PSC.

Per Josep Serra, després de “tres anys de repressió continuada de l’estat espanyol”, és “més important que mai renovar aquesta unitat amb totes les forces independentistes”. A les darreres eleccions al parlament, Moviment d’Esquerres es va presentar en coalició amb ERC. És el segon partit que canvia la coalició del 2017 amb els republicans per Junts, després de Demòcrates, que va anunciar que s’unia al partit de Puigdemont.

Per la seva part, Jordi Serra ha dit que van fundar el Moviment d’Esquerres “fidels a aquesta ideologia socialista i als principis” que els havien inspirat quan van “entrar al PSC: l’autodeterminació de Catalunya”. Ara mateix, diu, allò que més els “representa és aquest acord amb Junts per a concórrer a les eleccions del 14-F”.
Informa:VILAWEB.CAT (5-1-2021)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: