“Fem una apel¬∑laci√≥ a tothom a respectar la figura del president, la instituci√≥ que presideix¬†i les responsabilitats que se’n deriven del seu c√†rrec”, ha reclamat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol.

En la compareixen√ßa a la sala de premsa del¬†Parlament posterior a l’habitual reuni√≥ dels dilluns de la c√ļpula d’aquest grup,¬†Pujol ha advertit que “el president de la Generalitat √©s l’√ļnica persona que t√© potestat per convocar eleccions”.

Aix√≤ no obstant i despr√©s que fa una setmana Elsa Artadi assegur√©s des del mateix lloc¬†que la unitat independentista vivia el seu pitjor moment i havia tocat fons, Pujol ha assegurat aquest mat√≠ que¬†entre JxCat i ERC no hi ha “cap¬†tempesta pol√≠tica, sin√≥ opinions diferents”.

JxCat tamb√© ha volgut aprofitar la compareixen√ßa per retreure Pedro S√°nchez que est√† demostrant que √©s incapa√ß de negociar i posar propostes reals i assumibles damunt de la taula per tirar endavant la seva investidura, per la qual cosa si finalment es convoquen eleccions ser√† “exclusivament responsabilitat de S√°nchez i la seva incapacitat de parlar i dialogar” i pel¬†seu “hipertacticisme”.

Sobre l’advertiment del l√≠der socialista en relaci√≥ a un nou 155, Pujol ha retret que la suspensi√≥ de l’autogovern va ser “una animalada, un error i grotesc” per la qual cosa ha aconsellat que no s’utilitzi aquest “espantall” encara que nom√©s sigui per un exercici de responsabilitat. Aix√≤ no obstant,¬†ha adm√®s que “l’home √©s l’√ļnic animal que ensopega dues vegades en la mateix pedra”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-7-2019)