“Fem una apel¡laciĂł a tothom a respectar la figura del president, la instituciĂł que presideix i les responsabilitats que se’n deriven del seu cĂ rrec”, ha reclamat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol.

En la compareixença a la sala de premsa del Parlament posterior a l’habitual reuniĂł dels dilluns de la cĂşpula d’aquest grup, Pujol ha advertit que “el president de la Generalitat ĂŠs l’Ăşnica persona que tĂŠ potestat per convocar eleccions”.

Això no obstant i desprĂŠs que fa una setmana Elsa Artadi assegurĂŠs des del mateix lloc que la unitat independentista vivia el seu pitjor moment i havia tocat fons, Pujol ha assegurat aquest matĂ­ que entre JxCat i ERC no hi ha “cap tempesta polĂ­tica, sinĂł opinions diferents”.

JxCat tambĂŠ ha volgut aprofitar la compareixença per retreure Pedro SĂĄnchez que estĂ  demostrant que ĂŠs incapaç de negociar i posar propostes reals i assumibles damunt de la taula per tirar endavant la seva investidura, per la qual cosa si finalment es convoquen eleccions serĂ  “exclusivament responsabilitat de SĂĄnchez i la seva incapacitat de parlar i dialogar” i pel seu “hipertacticisme”.

Sobre l’advertiment del lĂ­der socialista en relaciĂł a un nou 155, Pujol ha retret que la suspensiĂł de l’autogovern va ser “una animalada, un error i grotesc” per la qual cosa ha aconsellat que no s’utilitzi aquest “espantall” encara que nomĂŠs sigui per un exercici de responsabilitat. Això no obstant, ha admès que “l’home ĂŠs l’Ăşnic animal que ensopega dues vegades en la mateix pedra”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-7-2019)