JxCAT CONTRAATACA LA JEC AMB DUES QUERELLES PER L’ESC√ÄNDOL DE C’s

El 7 de juny de 2019 Junts per Catalunya va demanar a la Junta Electoral Central que apart√©s Andr√©s Betancor dels processos relacionats amb la candidatura de Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠ a Europa. L’argument era que tenia “relaci√≥ de servei amb la persona jur√≠dica interessada directament en l’assumpte”. “Sab√≠em que Betancor assessorava Cs”, ha assenyalat Costa, que ha explicat que tot i que ho van denunciar a la JEC, tots els membres de l’√≤rgan electoral van desestimar-ho. Ara que ha transcendit p√ļblicament que era assessor del partit taronja, JxCat contraatacar√† amb dues querelles.

El vicepresident de la mesa del Parlament, Josep Costa, ha deixat clar que la situaci√≥ “afecta no nom√©s una persona, sin√≥ tot el sistema” i que “mina la credibilitat de tot el sistema electoral i de les eleccions que s’han fet sota la direcci√≥ d’aquest √≤rgan”. “S√≥n molts els acords viciats per les il¬∑legalitats comeses”, ha concl√≤s. I ha deixat clar que “√©s delictiu i il¬∑legal” que “una persona que treballa per un grup pol√≠tic intervingui en la resoluci√≥ d’un recurs presentat per aquell grup”.

Des de JxCat posen l’√®mfasi en dues persecucions iniciades per Cs a la JEC mentre Betancor -que estava a sou seu- n’era membre. L’una, la que t√© a veure amb la candidatura europea encap√ßalada per Puigdemont i que en un primer moment la JEC va anul¬∑lar. Finalment la just√≠cia la va acabar avalant. L’altra, la causa contra el president Quim Torra pel lla√ß groc i la pancarta a la Generalitat, que li ha acabat costant la inhabilitaci√≥. En aquest cas, la querella la impulsa el propi president com a principal afectat. Per als de Torra i Puigdemont “√©s un esc√†ndol greu”. Confien que “les noves proves permetran els tribunals donar un nou impuls a les investigacions penals” que ja van demanar en el seu moment.

“La JEC √©s una de les X de la repressi√≥”, ha denunciat Costa. Alhora ha apuntat a una “dimensi√≥ internacional” de l’afer, ja que “el president del comit√® del Parlament Europeu que ha de tramitar el suplicatori per aixecar la immunitat de Puigdemont i Com√≠n √©s tamb√© de Cs”. Recorda, a m√©s, que “la JEC encara no ha rectificat i reconegut que s√≥n eurodiputats de ple dret”.

Entre els delictes que hi veu JxCat hi ha els de prevaricaci√≥ i suborn. “Avui tots els acords de la JEC en procediments iniciats per Cs estan sota sospita”, ha sentenciat.
D’altra banda.Torra es querellar√† contra Betancor i Puigdemont i Com√≠n portaran el cas tamb√© a Europa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-2-2020)

163 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: