JxCAT CONTRAATACA LA JEC AMB DUES QUERELLES PER L’ESCÀNDOL DE C’s

El 7 de juny de 2019 Junts per Catalunya va demanar a la Junta Electoral Central que apartĂŠs AndrĂŠs Betancor dels processos relacionats amb la candidatura de Puigdemont, ComĂ­n i PonsatĂ­ a Europa. L’argument era que tenia “relaciĂł de servei amb la persona jurĂ­dica interessada directament en l’assumpte”. “SabĂ­em que Betancor assessorava Cs”, ha assenyalat Costa, que ha explicat que tot i que ho van denunciar a la JEC, tots els membres de l’òrgan electoral van desestimar-ho. Ara que ha transcendit pĂşblicament que era assessor del partit taronja, JxCat contraatacarĂ  amb dues querelles.

El vicepresident de la mesa del Parlament, Josep Costa, ha deixat clar que la situaciĂł “afecta no nomĂŠs una persona, sinĂł tot el sistema” i que “mina la credibilitat de tot el sistema electoral i de les eleccions que s’han fet sota la direcciĂł d’aquest òrgan”. “SĂłn molts els acords viciats per les il¡legalitats comeses”, ha conclòs. I ha deixat clar que “ĂŠs delictiu i il¡legal” que “una persona que treballa per un grup polĂ­tic intervingui en la resoluciĂł d’un recurs presentat per aquell grup”.

Des de JxCat posen l’èmfasi en dues persecucions iniciades per Cs a la JEC mentre Betancor -que estava a sou seu- n’era membre. L’una, la que tĂŠ a veure amb la candidatura europea encapçalada per Puigdemont i que en un primer moment la JEC va anul¡lar. Finalment la justĂ­cia la va acabar avalant. L’altra, la causa contra el president Quim Torra pel llaç groc i la pancarta a la Generalitat, que li ha acabat costant la inhabilitaciĂł. En aquest cas, la querella la impulsa el propi president com a principal afectat. Per als de Torra i Puigdemont “ĂŠs un escĂ ndol greu”. Confien que “les noves proves permetran els tribunals donar un nou impuls a les investigacions penals” que ja van demanar en el seu moment.

“La JEC ĂŠs una de les X de la repressiĂł”, ha denunciat Costa. Alhora ha apuntat a una “dimensiĂł internacional” de l’afer, ja que “el president del comitè del Parlament Europeu que ha de tramitar el suplicatori per aixecar la immunitat de Puigdemont i ComĂ­n ĂŠs tambĂŠ de Cs”. Recorda, a mĂŠs, que “la JEC encara no ha rectificat i reconegut que sĂłn eurodiputats de ple dret”.

Entre els delictes que hi veu JxCat hi ha els de prevaricaciĂł i suborn. “Avui tots els acords de la JEC en procediments iniciats per Cs estan sota sospita”, ha sentenciat.
D’altra banda.Torra es querellarĂ  contra Betancor i Puigdemont i ComĂ­n portaran el cas tambĂŠ a Europa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-2-2020)

145 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: