JxCAT DENUNCIA BORRELL PER PREVARICACIÓ SOBRE L’ACOMIADAMENT DE L’EXCÒNSOL A EDIMBURG

JxCat ha denunciat aquest divendres el ministre d’Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, per un presumpte delicte de prevaricació i contra els drets individuals arran del cessament de l’excònsol espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino . L’exdiplomàtic espanyol va ser destituït després d’escriure un article on narrava que una Escòcia independent no hauria d’esperar “a la cua” per tornar a la Unió Europea.

A més, Vecino també té en marxa un procés judicial contra el seu acomiadament, i ha acusat públicament al gabinet de Borrell de donar-li “ordres inconstitucionals”. Per exemple, l’excònsol espanyol a Edimburg acusa el ministeri d’afers exteriors de voler impedir la visita d’una delegació de tots els partits catalans al Parlament escocès.

La denúncia ha estat tramitada pel candidat de JxCat al Congrés i advocat Jaume-Alonso Cuevillas aquest matí. En una piulada, Cuevillas ha ensenyat el contingut del document on acusen Borrell de prevaricació i ha explicat que la denúncia és una oportunitat de la Fiscalia per “demostrar amb fets la seva independència respecte al govern de Pedro Sánchez”.

Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol (JACS)
@JACS_JaumeACS
Presentada ja la denúncia contra el Ministre Borrell

Ara la Fiscalia pot demostrar amb fets la seva independència respecte el Gobierno de Pedro Sánchez.
Informa:ARA.CAT (8-11-2019)

241 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: