JxCAT I ERC ES FAN LA PUNYETA PER ACONSEGUIR ALCALDIES AMB EL PSC

Els resultats de les municipals¬† del 26M han tornat a demostrar que a les urnes, si no s√≥n les de l‚Äô1-O, no sempre hi ha unitat independentista.¬†ERC, JxCAT, la CUP i les candidatures de Prim√†ries hi han concorregut per separat, per√≤ a m√©s, la configuraci√≥ dels pactes post-electorals tamb√© discorre per separat en moltes ciutats importants del pa√≠s.¬†ERC ha guanyat en vots i regidors les eleccions, mentre que JxCAT ho ha fet a les europees,¬†per√≤ la mirada sembla ja posada en les properes eleccions catalanes, que podrien arribar la primavera del 2020. La desavinen√ßa m√©s clara √©s a Barcelona, on el guanyador de les eleccions,¬†Ernest Maragall, ha prioritzat un pacte amb Ada Colau deixant en un segon pla la candidatura de Quim Forn.¬†Per√≤ Colau ha posat en mans del es bases la decisi√≥ de pactar amb el PSC i deixar fora Maragall o per contra, fer un bipartit amb els republicans. En consistoris de dimensi√≥ m√©s modesta,¬†ha estat JxCAT qui ha volgut fer pactes amb els socialistes per assolir l‚Äôalcaldia.¬†√Čs el cas de Cass√† de la Selva, on JxCAT i ERC van empatar en nombre de regidors i els junters han triat com a soci el PSC.

Per√≤ JxCAT lamenta que ERC ‚Äúnegocia arrabassar l‚Äôalcaldia a la llista guanyadora en quatre capitals de comarca pactant amb el PSC‚ÄĚ.Es tracta de¬†Sant Cugat del Vall√®s, Figueres, on la milit√†ncia ja ha donat llum verda al pacte amb el PSC,¬†T√†rrega i Reus,¬†quatre places importants on la llista de¬†JxCAT ha estat la m√©s votada, per√≤ els republicans han optat per intentar un pacte alternatiu¬†amb el PSC com a soci per aconseguir l‚Äôalcaldia. A Sitges la situaci√≥ √©s la mateixa, per√≤ en aquest cas ERC i JxCAT estan empatats en nombre de regidors.

‚ÄúEstem sorpresos i amo√Įnats, pensem que √©s una deslleialtat pactar amb el PSC del 155 per fer-nos fora tot i haver guanyat¬†en aquestes ciutats. Si el pacte fos amb la CUP o amb els Comuns ho podr√≠em entendre, per√≤ amb els responsables de la repressi√≥…‚ÄĚ, apunten fonts de JxCAT a El M√≥n. Per la seva banda, fonts d’ERC consultades per aquest diari aclareixen que “encara s’est√† negociant, per√≤ que no hi ha acords tancats”, i defensen que¬†si b√© “prioritzem sempre els pactes amb JxCat i CUP arreu”, “existeixen certes din√†miques locals”.¬†

Prova d’aquesta disparitat de din√†miques socials √©s el cas¬†de Manresa, on ERC ha guanyat les eleccions per nom√©s 10 vots, i les seves bases¬†han decidit cedir¬†l‚Äôalcaldia durant un any a JxCAT, en el que consideren ‚Äúun gest de responsabilitat de cara a poder confeccionar un equip de govern fort‚ÄĚ.

 

 

Informa:ELMON.CAT (13-6-2019)
341 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: