JxCAT I ERC GOVERNARAN JUNTS L’AJUNTAMENT DE GIRONA

JxCat i ERC governaran junts a l’Ajuntament de Girona. Les dues formacions han arribat a un acord perquè els quatre regidors republicans entrin a l’equip de govern, fins ara format pels nou de JxCat. La batllesa, Marta Madrenas, ha afirmat que amb aquest ‘pas endavant’ d’ERC, Girona aconsegueix un govern ‘fort, ampli i estable’ per afrontar els reptes plantejats, sobretot, per la crisi sanitària.

‘Fem un pas endavant i en positiu per assumir amb garanties els reptes de present i de futur’, ha dit el líder d’ERC, Quim Ayats, qui ha remarcat que és el primer govern de coalició independentista de la ciutat i ha apel·lat Guanyem Girona, el PSC i Cs a fer una ‘oposició responsable’ per arribar a acords. Segons l’acord, Girona recupera la figura de vicealcalde, una responsabilitat que assumirà Ayats.

Després de les eleccions ERC va vetar un pacte amb el PSC i va deixar via lliure a Madrenas, que havia guanyat les eleccions municipals. Els socialistes havien mostrat la seva predisposició a parlar amb Guanyem Girona i ERC perquè Lluc Salellas s’erigís com a alternativa a Madrenas, però els republicans van dir que preferien un govern independentista amb JxCat i Guanyem Girona.
Informa:VILAWEB.CAT (1-8-2020)

237 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: