JxCAT PREPARA UNA OPA HOSTIL AL PDeCAT PER A LES PRÒXIMES ELECCIONS MUNICIPALS

JxCat no parla del PDeCAT, però la intenció d’integrar al projecte de cara a les eleccions municipals del 2023 a “desenes de persones” que actualment són alcaldes o regidors d’altres llistes electorals, apel·la directament a la militància d’aquest partit. Els juntaires han mostrat la seva voluntat de “sumar el màxim de propostes al vot sobiranista”. Tret del PDeCAT governant ajuntaments que hi ha? ERC i la CUP dos partits sòlidament que òbviament no seran escapçats per integrar-se al projecte de Carles Puigdemont.

L’estructura territorial del PDeCAT, amb els seus 200 alcaldes i milers de regidors, sí que són clar objectiu pels plans dels juntaires d’implantar definitivament el partit a municipis de tot Catalunya.

I parlem d’absorció i no coalició, perquè els juntaires volen acabar per totes amb aquesta amenaça que els hi pot restar vots. Malgrat no haver obtingut finalment presència al Parlament, els 77.059 sufragis que els demòcrates van obtenir les passades eleccions, van ser claus perquè JxCAT no les guanyessin i es quedessin a només 35.000 paperetes d’ERC, la força més votada.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, també ha aclarit que no pensen en “coalicions generalitzades” amb altres partits. Fer una coalició amb el PDeCAT podria significar donar-li un baló d’oxigen i del que aquí es tracta és que deixi de respirar. Sànchez ofereix als alcaldes i regidors d’aquest partit abans germà, “un projecte sòlid i íntegre sense coalicions generalitzades però amb flexibilitat per enriquir les files amb la voluntat de sumar”.
Informa:RACOCATALA.CAT (22-VII-2021)

125 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: