JxCAT PREVEU QUE PUIGDEMONT ENCAPÇALI LA LLISTA DE BARCELONA

Carles Puigdemont ha deixat clar que no pot ser ni serà el candidat efectiu de JxCat a la presidència de la Generalitat, però ha expressat amb la mateixa contundència que formarà part de la llista i que liderarà el projecte electoral. Perquè aquesta voluntat quedi reflectida a la candidatura, JxCat té previst la possibilitat que el president del partit sigui qui encapçali la llista per Barcelona, la que habitualment lidera el presidenciable de cada formació. De fet, aquest és ara mateix el plantejament amb què es treballa a la direcció del partit.

JxCat ha posat en marxa les prim√†ries per designar el seu candidat a la presid√®ncia de la Generalitat i, en una segona volta de prim√†ries escollir√† els noms que ocuparan els primers llocs per Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Aix√≤ no obstant, el reglament d’aquesta votaci√≥ est√† redactat de manera que permet reservar el n√ļmero u de la candidatura a Barcelona per a Puigdemont, segons fonts del partit.

Segona urna
Segons l’article 13 del reglament, “s’escolliran les persones que ocuparan els 3 primers llocs per la circumscripci√≥ de Lleida i Tarragona i les primeres 4 posicions de Girona. En el cas de Barcelona s’escolliran amb el mateix criteri 8 persones per ocupar aquestes posicions immediatament posteriors a la posici√≥ que ocupar√† la persona candidata de JxCat a presidir la Generalitat”.

Aquest redactat permet, segons fonts del partit, que si JxCat ho decideix, Puigdemont ocupi el n√ļmero u per Barcelona, i que el segon lloc l’ocupi qui guanyi les prim√†ries a presidenciable, mentre que els 8 noms escollits directament pels afiliats en la segona urna figurin a partir de la posici√≥ 3 fins a l’11 de la candidatura.

El reglament especifica que un cop escollits els noms de designaci√≥ directa ser√† l’executiva nacional del partit qui “completar√† la llista en cada una de les circumscripcions”. Enlloc no est√† escrit que a Barcelona no es pugui completar tamb√© la llista a partir de l’encap√ßalament. Finalment, tota la candidatura un cop complerta haur√† de ser ratificada pels afiliats.

Girona o tancar
Una altra possibilitat seria que Puigdemont concorregu√©s a les eleccions encap√ßalant la candidatura de Girona, despr√©s de sotmetre’s a prim√†ries, per√≤ aquesta alternativa ha perdut for√ßa a la seu de JxCat. Igual com ara mateix no es contempla la possibilitat que es presenti a les prim√†ries per Barcelona.

L’√ļltima possibilitat seria que ocup√©s el darrer lloc de la llista, que habitualment tenen un car√†cter honor√≠fic i que el reglament reserva a la decisi√≥ de l’executiva del partit.

La voluntat del partit √©s deixar clar el paper de lideratge de Puigdemont malgrat que la persecuci√≥ judicial que el mant√© a l’exili i l’impedeix assumir la presid√®ncia. JxCat tampoc tenia intenci√≥ de repetir la f√≥rmula del 21-D, en qu√® va assumir el paper de presidenciable a les eleccions per√≤ finalment no va poder ser investit.

Aix√≤ no obstant, el president del partit ha mantingut la inc√≤gnita sobre si faria el pas o no a participar a les prim√†ries, fins que ahir, poques hores abans que acab√©s el termini de presentaci√≥ dels candidats a presidenciable va anunciar no optar√† a aquesta posici√≥ per√≤ que participar√† a les candidatures “per liderar i acabar la feina”.

Un cop desvelada la decisi√≥ de Puigdement, JxCat es prepara per a la cursa entre la diputada al Congr√©s Laura Borr√†s i el conseller d’Empresa, Dami√† Calvet, per optar a la posici√≥ de presidenciable. La campanya comen√ßar√† dilluns vinent i durar√† 13 dies, fins a la votaci√≥ el cap de setmana del 28 i 29 de novembre.
Informa:ELNACIONAL.CAT (13-11-2020)

149 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: