JxCAT VOL QUE LA CUP SIGUI EL SOCI PRIORITARI PER APROVAR ELS PRESSUPOSTOS

El portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, s’ha reunit aquest dimecres amb el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, per abordar els pressupostos del 2020. La setmana que ve, Aragonès té previst seguir la ronda de contactes amb la resta de grups parlamentaris. En declaracions als periodistes després de la reunió, Batet ha situat la CUP com a soci prioritari. Batet ha apel·lat a la unitat independentista que va donar suport a la investidura del president Quim Torra per tirar endavant els comptes de l’any que ve sense tancar la porta del diàleg a cap força parlamentària. D’altra banda, ha avisat que JxCat no acceptarà uns pressupostos que obliguin a renúncies en l’àmbit nacional.

“Hi ha una majoria parlamentària que va donar suport a la investidura de Torra. Si volem continuar amb el procés hauria de ser la primera prioritat”, ha afirmat el portaveu de JxCat després que els comuns fossin els principals negociadors amb el Govern en l’intent fallit de pressupostos del 2019. En un context en què s’haurà de donar resposta a la sentència de l’1-O, Batet ha considerat que la unitat també hauria de tenir resposta parlamentària amb els pressupostos.

També ha volgut deixar clar que JxCat vol uns nous pressupostos però que no acceptarà que siguin “a qualsevol preu”. És a dir, reclamen que no suposin anar en detriment del projecte polític independentista. El portaveu de JxCat ha afegit que gestionar pressupostos prorrogats és “difícil” i ha valorat l’esforç del Govern en els darrers mesos tot destacant que malgrat aquest context de pròrroga s’està retornant la paga extra pendent als funcionaris i s’ha incrementat la despesa aquest 2019, entre altres exemples.

Informa:ELMON.CAT. (28-8-2019)

284 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: