JxCAT VOL QUE LA CUP SIGUI EL SOCI PRIORITARI PER APROVAR ELS PRESSUPOSTOS

El portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, s’ha reunit aquest dimecres amb el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, per abordar els pressupostos del 2020. La setmana que ve, Aragonès tĂŠ previst seguir la ronda de contactes amb la resta de grups parlamentaris. En declaracions als periodistes desprĂŠs de la reuniĂł, Batet ha situat la CUP com a soci prioritari. Batet ha apel¡lat a la unitat independentista que va donar suport a la investidura del president Quim Torra per tirar endavant els comptes de l’any que ve sense tancar la porta del diĂ leg a cap força parlamentĂ ria. D’altra banda, ha avisat que JxCat no acceptarĂ  uns pressupostos que obliguin a renĂşncies en l’Ă mbit nacional.

“Hi ha una majoria parlamentĂ ria que va donar suport a la investidura de Torra. Si volem continuar amb el procĂŠs hauria de ser la primera prioritat”, ha afirmat el portaveu de JxCat desprĂŠs que els comuns fossin els principals negociadors amb el Govern en l’intent fallit de pressupostos del 2019. En un context en què s’haurĂ  de donar resposta a la sentència de l’1-O, Batet ha considerat que la unitat tambĂŠ hauria de tenir resposta parlamentĂ ria amb els pressupostos.

TambĂŠ ha volgut deixar clar que JxCat vol uns nous pressupostos però que no acceptarĂ  que siguin “a qualsevol preu”. És a dir, reclamen que no suposin anar en detriment del projecte polĂ­tic independentista. El portaveu de JxCat ha afegit que gestionar pressupostos prorrogats ĂŠs “difĂ­cil” i ha valorat l’esforç del Govern en els darrers mesos tot destacant que malgrat aquest context de pròrroga s’estĂ  retornant la paga extra pendent als funcionaris i s’ha incrementat la despesa aquest 2019, entre altres exemples.

Informa:ELMON.CAT. (28-8-2019)

227 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: