KOSOVO, FARTA DELS MENYSPREUS, AMENAÇA DE NO JUGAR EL PARTIT DE FUTBOL CONTRA ESPANYA

La reacció de la Federació de Kosovo de Futbol al vergonyós tuit de la Federació Espanyola de Futbol en el qual es referia a Kosovo com a “territori” no s’ha fet esperar.

I és que poc després ha emès un comunicat en el qual exigeix que es retiri el terme “territori” i en el qual amenaça de no disputar el partit, previst per al 31 de març, si no es juga en condicions d’igualtat respecte als símbols, com la bandera o l’himne. “L’enfocament de l’estat espanyol cap a l’estat de Kosovo ha estat lamentablement destructiu des de la declaració d’Independència el 17 de febrer de 2008, però aquest enfocament i l’estructura que les institucions d’aquest país intenten donar-li a la ciutadania de Kosovo, no pot canviar la història i la realitat”, explica el comunicat.

“Els criteris de la UEFA i la FIFA són tan clars com el cristall i Espanya ho sap, així que el que es digui i s’escrigui no canvia aquestes regles i de cap manera no les canviarà. Si volen justificar-se davant els mitjans de comunicació nacionals és el seu problema, però Kosovo no farà cap concessió: només jugarem d’acord amb els estrictes criteris i regles de la UEFA, amb l’himne nacional i la bandera, altrament, el partit no es disputarà”, afegeix el comunicat.
Un tuit que fa vessar el got de la paciència

En el mateix moment en què les boles d’Espanya i Kosovo es van aparellar al mateix grup classificatori per al Mundial de Qatar 2022 ja es va intuir que es produiria un conflicte. Espanya, un dels pocs països d’Europa que no reconeixen Kosovo com a estat independent, va començar a posar traves, fins al punt de filtrar-se que existia l’opció de demanar de jugar en camp neutral.

Segons algunes informacions, Espanya no pensa mantenir el protocol habitual dels seus partits internacionals. No faran cap referència a Kosovo com a nació sobirana, per la qual cosa la tractaran de “territori”, i el mateix passa amb la bandera de Kosovo, que segons Espanya no pot mostrar-se al costat de la d’un país sobirà. De fet, també està previst que, abans de l’himne de Kosovo, aquest sigui anunciat com “la música cedida pel territori de Kosovo”.

Tot aquest cúmul de menysteniments ha acabat per atipar Kosovo, que no pensa permetre el tracte vexatori que li vol imposar Espanya. El partit, doncs, està és seriós perill, ja que s’intueix complicat que Espanya canviï la seva manera d’actuar.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-3-2021)

244 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: