KOSOVO LLOA CATALUNYA A LA PRÈVIA CONTRA LA SELECCIÓ ESPANYOLA DE FUTBOL

Quan el seleccionador espanyol, Luis Enrique, es desentén de la polèmica amb Kosovo excusant que “són afers polítics” però, a la vegada, no anomena en cap moment el nom del país, acaba participant en una qüestió política i ideològica. Ni la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ni el seu equip, ni el mateix canal públic de RTVE, han estat capaços de dir en cap moment Kosovo. Habitualment, ho substitueixen pel nom de la seva capital Pristina i, de retruc, compleixen amb el que marca l’Estat espanyol: el no reconeixement d’aquest país.

Des de Kosovo, es prenen amb sorpresa i, fins i tot un cert humor, el tracte rebut fins ara. Aquest és el segon cop que s’enfronten enguany i, cada vegada, es multipliquen els exemples de la incongruència. Qui diu que el futbol no és política? Avui, a les 20.45h, es disputen un partit emmarcat en la fase de grups de les eliminatòries de la Copa del Món. Des del compte oficial de la selecció kosovar, han repiulat una frase breu: “Us desitgem el millor des de Catalunya”.

La selecció kosovar, per apagar el foc que desperta aquest partit, també ha escrit: “Si bé avui ens enfrontem a Espanya, el segon país consecutiu (després de Grècia) que no ens ha reconegut com a nació, portem a la nostra esquena, el poder de l’esperit esportiu i la humanitat. De la terra dels lliures i la llar dels valents. Des de refugiats de guerra fins a somiadors de la Copa del Món”. I acompanyen el text amb unes fotografies de la guerra i de la selecció de futbol actual del país.

Des de Kosovo, veuen amb sorpresa el tracte rebut pels espanyols. Més enllà dels mitjans oficials, també segueixen la premsa esportiva. El diari As assegurava que hi havia “hostilitat” en l’hotel de concentració dels espanyols i van respondre amb unes fotografies on no es podia apreciar cap indici d’aldarull o problema per raons polítiques: “Kosovo saluda els jugadors de la selecció espanyola al seu hotel. Ens preguntem, on el diari As veu l’hostilitat”.

Precisament, l’economista Xavier Sala-i-Martin llança un repte a la Roja de futbol: “Si Espanya perd contra Kosovo, com explicaran els diaris espanyols que la seva selecció ha estat eliminada per un país que no existeix?”. Malgrat tot, la Real Federación Española de Fútbol fa cas omís i continua saludant-los com vol: “Hola Pristina!”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-IX-2021)

200 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: