L’ ENTRADA DE PUIGDEMONT I COMIN AL GEUP VERDS/ALE HAURÀ D’ESPERAR

Els Verds es resisteixen a deixar entrar al grup els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont i Toni Comín. La reunió entre els colíders del grup Verds/ALE de l’Eurocambra, Ska Keller i Philippe Lamberts, amb l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, i l’eurodiputat cors, François Alfonsi, per abordar la petició de Puigdemont i Comín ha acabat sense cap acord i les parts s’han emplaçat a continuar les converses en els pròxims dies. Davant la possibilitat que no s’arribi a cap consens, Riba no ha descartat forçar una votació entre els 74 membres del grup per tal de decidir si s’accepta la incorporació dels eurodiputats de Junts o no. Els Verds es mostren reticents a incorporar-hi Puigdemont i Comín per la seva proximitat amb els flamencs de l’N-VA. Les reticències, però, també venen per part dels verds alemanys, als quals pertany Keller.
Malgrat emplaçar-se a continuar la negociació, Riba ha assegurat que encara no hi ha ni dia ni hora per a la pròxima reunió. “Totes les parts volem prendre una decisió en els pròxims dies. Preferim no posar terminis per no tancar portes”, ha dit l’eurodiputada d’ERC, que també ha dit que comentaran com ha anat la reunió amb Puigdemont i Comín.
Sobre el resultat d’una possible votació dins del grup, Riba ha apuntat que dins dels Verds hi ha “diferents opinions” i que és “optimista”. “Políticament i en el moment de repressió, volem que estiguin acollits en el grup per fer força en la determinació ferma pel dret a l’autodeterminació”, ha indicat Riba.

Reticències

Lamberts ja va assegurar que veu com un “problema” l’adhesió de Puigdemont i Comín per la seva proximitat amb l’N-VA. Fonts coneixedores també admeten reticències entre els verds alemanys, als quals pertany la copresidenta, Ska Keller. De fet, els principals recels vindrien de la direcció del grup parlamentari, on també hi ha el català Ernest Urtasun i eurodiputats de Suècia, França, Holanda o el Regne Unit, segons dues fonts consultades.

En canvi, alguns dels membres de la delegació francesa –que també té una vicepresidència – serien més partidaris de permetre l’entrada dels dos independentistes de Junts, i dins del grup hi ha qui apunta que en una votació amb tots els eurodiputats dels Verds Puigdemont i Comín podrien arribar a aconseguir l’aval d’entrada.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (22-1-2020)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: