LA BATALLA ENTRE FOMENT DEL TREBALL I L’ANC ES REOBRE JUDICIALMENT

La batalla entre Foment del Treball i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es reobre. El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el conflicte positiu de competència de la Generalitat contra el govern espanyol per la denúncia de Foment del Treball contra la campanya Consum Estratègic de l’ANC, en què la patronal acusava l’associació de fer competència deslleial i “boicot”.

En concret, el TC es refereix al requeriment del 3 de març del 2020 formulat per la directora de competència de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d’assumir la tramitació de l’expedient de denúncia a la campanya, que va ser impulsada el 19 de juliol del 2019 i principalment servia de directori i promoció d’empreses “amb valors responsables i sostenibles” i també afins a la independència.

Conflicte de competències

La Generalitat ja va presentar un requeriment d’incompetència a l’Estat perquè considerava que l’expedient l’hauria hagut de tramitar l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i no la CNMC. Aquest era el pas previ a la interposició del conflicte davant del TC. Ara, l’alt tribunal l’ha admès a tràmit i ha ordenat que se li comuniqui al govern espanyol perquè pugui aportar els documents i al·legacions que consideri convenients. En relació a la suspensió cautelar sol·licitada, el TC ha acordat escoltar primer a l’executiu espanyol per tal que pugui fer-hi al·legacions en un termini de cinc dies.

El Constitucional també ha acordat comunicar la incoació del conflicte a la Sala Contenciosa-Administrativa de l’Audiència Nacional i al Jutjat Mercantil 11 de Barcelona per si davant dels mateixos estigués impugnat el requeriment. En cas que fos així, se suspendrà el curs del procés fins que hi hagi una decisió sobre el conflicte interposa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24 -7-2020)

217 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: