LA BRESSOLA ANUNCIA QUE OBRIRÀ A PERPINYÀ EL PRIMER INSITITUT QUE ENSENYARÀ EN CATALÀ

L’associació d’escoles de la Bressola ha anunciat que obrirà un institut a Perpinyà que ensenyarà en català. L’entitat, que enguany fa quaranta-cinc anys, ultima les negociacions per la compra d’un edifici al barri del Vernet. Aquest nou espai podria acollir fins a tres-cents alumnes.

Ara preveu d’aconseguir tan aviat com es pugui les autoritzacions administratives que calen per obrir el nou centre. De moment, tenen el suport del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, de la regió Occitània i de la Generalitat de Catalunya. Amb l’obertura de l’institut a Perpinyà, es donaria continuïtat al sistema educatiu en català amb l’oferta d’educació secundària. D’aquesta manera, les famílies podrien educar els fills des de l’etapa maternal fins a les portes de la universitat amb el català com a llengua vehicular de les aules.

Avui ha arrencat el curs escolar, encara marcat per la pandèmia. Enguany hi ha vora mil tres-cents infants escolaritzats en centres de l’Associació Arrels i de la Bressola, en un sistema immersiu en català.

Informa:VILAWEB.CAT (3-IX-2021)
N.de la R.
El projecte és magnífic…si no ho impideix el Consell d’Estat quevol impedir el sistema d’immersió en les dites llengües regionals,tot i que es permet l’estudi del català com a assignatura. De moment, una circular del ministeri d’Educació permet continuar com fins ara. Tractant-se de França totes les mafiances són possibles.En fi,gràcies a tots els que tant treballen pel català a la part nord del país ocupada per França des del 1659.

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: