LA CAMBRA CARREGA DURAMENT CONTRA EL TC PER ANAR CONTRA LA LLEI DE CANVI CLIMÀTIC

L’arribada de la nova junta d’Eines de País a la Cambra de Comerç de Barcelona ja es comença a notar. L’entitat ha carregat durament contra el Tribunal Constitucional per anul·lar una quinzena d’articles de la Llei del Canvi Climàtic, que va ser aprovada al Parlament de Catalunya amb 122 vots a favor, 11 abstencions i cap vot en contra. En un comunicat, la Cambra ha lamentat la “paràlisi legislativa” que suposa escapçar la norma catalana en un assumpte de tan transcendència com la lluita contra el canvi climàtica, “un dels principals reptes que té a hores d’ara el planeta”.

“Cal recordar que tan sols una trentena de països compten amb una legislació tan ambiciosa com l’aprovada aquí”, ha assegurat l’ens, que també ha recordat que la llei és el “fruït d’un ampli consens i debat abordat per tots els partits”. El Govern de la Generalitat va declara formalment l’emergència climàtica el passat mes de maig –una acció que també vol replicar ara l’Ajuntament de Barcelona–. L’objectiu de la norma és impulsar “la transició de Catalunya cap a un model de país sostenible amb la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle” a nivell zero per a 2050.

Projectes europeus contra el canvi climàtic

La Cambra de Comerç ha alertat que el sector empresarial “ha de prendre consciència” de la importància de lluitar contra el canvi climàtic i ha apostat per “treballar per tal de rebaixar-ne els efectes”. L’entitat té en marxa diversos projectes europeus que promouen un desenvolupament sostenible, com Life Clinomics, que proposa impulsar “nous processos d’inversió” al sector públic i privat per “disminuir la seva vulnerabilitat, anticipar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència i competitivitat”.

També participa en el projecte EV Energy, que aposta per analitzar, iniciar i implementar polítiques com l’objectiu d’afavorir l’ús de vehicles elèctrics en àrees urbanes” per avançar en el camí de la “descarbonització futura” dels sistemes energètics i de mobilitat. A través d’aquest projecte, la Cambra també participa a la plataforma LIVE, un ens publicoprivat que aglutina empreses, entitats i administracions relacionades amb la mobilitat sostenible.

Informa:ELMON.CAT (28-6-2019)

363 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: