LA CAMBRA CREU QUE FOMENT I PIMEC VOLEN TORNAR AL “PEIX AL COVE “

“Volen que tot torni a funcionar com abans, com en l’època del ‘peix al cove'”, explica al TOT Barcelona un alt responsable d’Eines de País a la Cambra de Comerç de Barcelona. I en aquest context, la reunió que ha convocat Joan Canadell a finals d’aquest mes a la seu d’IESE és un front unitari que, a parer de la Cambra, sembla que no convé als interessos concrets de Foment i Pimec. “Els hem passat per davant i ara intenten que tothom es posi en contra del front unitari”, un grup que inclou, per ara, els col·legis professionals, el Cercle d’Economia, Femcat, Cecot i entitats de la importància del RACC. De fet, d’entrada el mateix Josep Gonzàlez (Pimec) havia mostrat predisposició per assistir a la reunió i Josep Sànchez Llibre (Foment) encara no ha manifestat explícitament la seva intenció.

L’altre àmbit de confrontació és la nova Llei de Cambres. La Cambra de Comerç de Barcelona, a través del Consell de Cambres de Catalunya, lidera una proposta molt ambiciosa, que incrementaria el pes i la capacitat de decisió d’aquestes entitats públiques, així com el seu finançament. Però les patronals desconfien d’aquesta proposta perquè l’actual llei orgànica –estatal– que les regeix els concedeix l’exclusiva de la representació legal de les empreses, en especial pel que fa a les negociacions col·lectives. “Només hem demanat que es tingui en compte a les cambres, les patronals no s’han d’inquietar fins aquest extrem”, apunten fonts de la Cambra.

Una novetat, a més, és l’arrencada d’AnemxFeina, la nova patronal que sorgeix d’Eines de País, impulsada per l’ANC. Una patronal, encara en fase embrionària, que pot fer més complex encara el panorama empresarial català, fins ara en mans –exclusivament– de les elits més allunyades de l’independentisme.

Informa:ELMON.CAT (20-12020)

246 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: