LA CAMBRA DE BARCELONA CONSULTA L’EMPRESARIAT SOBRE LA VIA UNILATERAL

La Cambra de Comerç de Barcelona ha obert una nova consulta per preguntar l’empresariat sobre el suport a la via unilateral. ‘Creus que si en un proper procés electoral els partits independentistes superen el 50% dels vots, i l’estat no permet un referèndum d’independència, en defensa dels interessos de l’empresariat català, la Cambra hauria de donar suport a la via unilateral?’, pregunta una de les cinc qüestions. Entre altres aspectes, la ‘multiconsulta’ qüestiona també sobre l’impacte de l’acord entre PSOE i Unides Podem a Catalunya i sobre la inclusió d’un referèndum d’autodeterminació en un possible acord entre el govern i l’executiu espanyol.

La consulta també fa referència a si la Cambra de Comerç hauria de demanar la nul·litat del procés contra els presos polítics i pregunta sobre la idoneïtat de proposar una solució al conflicte català basada en el concepte ‘dos models, dos estats’.

Les preguntes, actives des d’avui, s’emmarquen en el sistema de consultes impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona per conèixer l’opinió dels empresaris. La darrera consulta, impulsada a finals de desembre i amb una participació de dos mil socis, preguntava si calia condicionar el suport al govern espanyol a la inversió en infrastructures a Catalunya. Com a resposta, el 95% dels participants van considerar que els partits catalans no haurien d’haver donat suport a Pedro Sánchez, segons ha donat a conèixer la vice-presidenta primera de l’ens cameral, Mònica Roca.

Des de la Cambra de Comerç han assegurat de ser conscients que la representativitat ‘no és completa’ però han defensat el sistema com una manera de conèixer l’opinió de l’empresariat. “El sistema de consultes va molt més enllà d’una pregunta, proposa un nou model democràtic”, ha afirmat RoCA.
Informa:VILAWEB.CAT (21-1-2020)

295 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: