LA CAMPANYA D’ÒMNIUM PER DEMANAR L’AMNISTIA ENGANXA

En marxa la campanya d’Òmnium i la plataforma ‘Som el 80%’ per a l’amnistia. Aquest mateix dimecres, un dia abans de la reuniĂł a Barcelona entre els presidents Quim Torra i Pedro SĂ nchez, mĂŠs de 200 personalitats han fet pĂşblic un manifest en el que demanen l’amnistia com a “part imprescindible per enfortir l’aposta pel diĂ leg” i han posat en marxa una recollida de signatures. Entre els primers signants, destaquen noms vinculats a l’espai independentista, però tambĂŠ d’altres que traspassen les seves fronteres com excomuns o exsocialistes. TambĂŠ destaquen altres personalitats de fora el mĂłn de la polĂ­tica com cantants, empresaris, escriptors o activistes.

Entre ells, hi ha el dels exconsellers Andreu Mas-Colell, Josep Maria Terricabres o Josep LluĂ­s Carod Rovira, però tambĂŠ d’exsocialistes com les exalcaldesses socialistes de Badalona Maite ArquĂŠ i de Girona Anna Pagans, aixĂ­ com l’exministre del PSOE Joan MajĂł i l’exconseller del PSC Joaquim Nadal. TambĂŠ de l’espai dels comuns destaquen noms com el de l’exlĂ­der de l’espai Xavier DomĂŠnech o el de l’exregidora de Barcelona dels comuns Gala Pin, aixĂ­ com el de Gemma Ubasart o Rosa Lluch.

TambĂŠ hi han donat suport persones desvinculades de la polĂ­tica institucional. Entre ells, cantants com Alguer Miquel, Gerard Quintana o Joan DausĂ , empresaris com Jaume Roures o Tatxo Benet, escriptors com Jaume CabrĂŠ, historiadors com Borja de Riquer, actors com Julio Manrique o fins i tot l’entrenador de futbol Pep Guardiola. TambĂŠ altres noms destacats com Pilar Rahola, Bonaventura Clotet, Salvador CardĂşs, Toni SolĂŠ o Xavier Fina, entre d’altres, hi han donat suport.

En la presentaciĂł de la campanya, que ha tingut lloc aquest dimecres al centre d’Arts Santa Mònica, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat l’amnistia com a mecanisme per posar “el comptador a zero” i acabar amb la “judicialitzaciĂł”, punts que ha remarcat com a imprescindibles perquè hi pugui haver un “diĂ leg real”. Tot i això, ha volgut destacar que amb l’amnistia i l’anul¡laciĂł de les causes obertes no n’hi ha prou per resoldre el conflicte, però ha destacat que sense això no serĂ  possible. “Sense amnistia no ĂŠs possible acord democrĂ tic”, ha afegit.

A mĂŠs dels 200 primers signants, Òmnium ha posat en marxa una pĂ gina web per recollir mĂŠs suports a la demanda. L’objectiu ĂŠs que des de la societat civil s'”empenyi” a la classe polĂ­tica perquè “es trobin solucions”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-2-2020)

248 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: