LA CAMPANYA ELECTORAL COMPLICA ORGANITZAR L’ACTE DE PERPINYÀ

L’organitzaciĂł de l’acte del Consell per la RepĂşblica (CxR) a PerpinyĂ  dissabte vinent no estĂ  resultant particularment fĂ cil, segons admeten fonts consultades per ‘El MĂłn’ que diuen que “costarà” tancar el guiĂł de les intervencions que tindran lloc dissabte. De fet, expliquen que l’escaleta de l’acte probablement no es pugui tancar fins “a l’Ăşltim moment”. Ara per ara, en principi, el protagonisme dalt de l’escenari el tindran el president a l’exili, Carles Puigdemont, acompanyat de Toni ComĂ­n i Clara PonsatĂ­, segons apunten les mateixes fonts.

No es preveu que dalt de l’escenari hi pugin representants d’altres partits independentistes, ni d’ERC ni de la CUP. Malgrat tot, sí que es treballa perquè hi pugui haver intervencions per videoconferència o vídeo. Els organitzadors han dit que és això en el que s’està “treballant”, sense voler confirmar quina figura de l’independentisme podria tenir presència, en diferit o telemàtica.

La CUP ha de valorar si participa en l’acte mentre que ERC tampoc ha confirmat quina serĂ  al seva presència perquè “res estĂ  tancat”, diuen fonts consultades per ‘El MĂłn’.

La precampanya electoral complica l’organització d’un acte, que es preveu multitudinari, i que probablement serveixi per reforçar el lideratge de Puigdemont en l’àmbit internacional. Les dificultats organitzatives posen en evidència la pugna entre Puigdemont i ERC per veure qui es fa amb el control del tímó del procés en aquesta nova etapa.

La celebració de Perpinyà, segons ha informat aquest diumenge el CxR arrencarà als volts de les 10 del matí amb actuacions musicals, i a migdia es preveu l’aparició de Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Setmana intensa

Els preparatius per un esdeveniment que busca fer història a Catalunya Nord coincideixen amb una setmana carregada d’esdeveniments, començant per l’inici de la taula de diĂ leg dimecres a la Moncloa entre el Govern i el govern espanyol. A mĂŠs, dijous l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, per qui ja ha acabat el perĂ­ode d’inhabilitaciĂł, presentarĂ  un nou llibre autobiogrĂ fic.

Puigdemont arribarĂ  dissabte a PerpinyĂ  amb diverses peticions sorgides a Catalunya els darrers dies que li reclamen assumir el lideratge de l’independentisme a les properes eleccions al Parlament. El moviment Independentistes d’Esquerra, despertant recels de l’entorn d’ERC, recull signatures a favor d’una candidatura Ăşnica i prepara una assemblea oberta pel 29 de març (el mateix CxR ha fet promociĂł d’aquesta campanya a travĂŠs dels seus comptes a les xarxes socials). A banda, els diferents espais que reuneix JxCAT busquen la manera d’entendre’s davant de la nova cita amb les urnes. En aquest espai, alguns sectors, com AcciĂł per la RepĂşblica, li han demanat a Puigdemont que abandoni el PDeCAT.
Informa:ELMON.CAT (23-2-2020)

173 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: