LA CANÇÓ ENFADOSA: EUROPA LI DIU A ESPANYA UN COP MÉS QUE CATALÀ I VALENCIÀ SÓN LA MATEIXA LLENGUA

La Unió Europea li ha dit a l’executiu espanyol que el català i el valencià són la mateixa llengua. El govern de Pedro Sánchez pretenia fer-les passar per dues llengües diferenciades, però la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries els hi ha contestat que a l’Estat espanyol es parla “català a les Illes Balears, Catalunya i sota el nom de valencià/ català al País Valencià”. Segons l’Estat les llengües cooficials són el basc, el gallec, el valencià, el català i l’occità/ Aranès.

El consell de ministres de Pedro Sánchez, format per membres del PSOE i Unides Podem, compta amb 2 ministres catalans; Miquel Iceta (Política Territorial i Funció Pública), Manuel Castells (Universitats), encara que és nascut a Hellín (Albacete) i 3 ministres valencians; José Luis Ábalos (Transports, Mobilitat i Agenda Urbana), José Manuel Rodríguez Uribes (Cultura i Esports) i Lluís Planas (Agricultura, Pesca i Alimentació). Pedro Duque (Ciència i Innovació), malgrat ser madrileny, estiueja des de petit i té casa a Xàbia.
Informa: RACOCATALA.CAT (15-6-2021)
N.de la R.
El PSOE s’ha alienat un cop més amb els genocides de la llengua: PP,Ciudadanos i VOX.Tots ells haurien de ser jutjats per crims contra la humanitat.Però, és clar, qui té el poder té el poder.Elemental,senyors!

393 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: