LA CANDIDATA NÚMERO 1 DEL PP A BARCELONA PEL CONGRÉS ES VANTA DE MENYSPREAR EL CATALÀ

El líder del PP, Pablo Casado ha designat Cayetana Álvarez Toledo com a cap de llista per Barcelona a les eleccions espanyoles del 28-A, deixant de banda, per exemple, l’ex-ministra del govern espanyol, Dolors Montserrat. Ahir en el seu acte de presentació oficial amb la resta de candidats de la formació Álvarez va arribar a afirmar que ‘el procés és un projecte d’estrangeria’, i va confirmar el seu menyspreu per la llengua. Aquesta elecció ha aixecat malestar dins el PP català. Alguns dels seus membres fins i tot s’hi han mostrat contraris públicament als postulats d’Álvarez Toledo envers el català. La número u del PP per Barcelona al congrés espanyol no parla mai català i es vanta d’això, fent de la llengua una arma política. L’eurodiputat del PP, Santi Fisas, ha utilitzat Twitter per dir-li que aquest no és un bon camí, manifestant d’aquesta manera el malestar que ha suscitat la seva designació.

.@cayetanaAT decir que no hablar catalán da más sentido a tu candidatura es un desprecio a Cataluña y a la lengua catalana . Así no se combate la autodeterminación

— Santi Fisas (@SantiagoFisas) March 17, 2019

Ex-diputada del PP al congrés espanyol, Cayetana Álvarez de Toledo és directora de l’àrea internacional de la fundació FAES i portaveu del moviment ‘Libres e Iguales’. Llicenciada i doctora en història per la Universitat d’Oxford també va ser diputada al congrés entre 2008 i 2015. Admiradora d’Aznar, va ser una de les persones més crítiques dins el partit amb Mariano Rajoy. La seva designació per part de Casado respon a la lluita entre els partits de la dreta i l’extrema dreta espanyola per fer forat entre el seu electorat, amb un discurs cada vegada més radical i bel·ligerant. El tripartit de la dreta i l’extrema dreta pot pactar després de les eleccions però abans PP, Vox i Ciutadans es disputen un grapat de vots. L’anticatalanisme és un dels arguments que utilitzen per a convèncer els seus votants. I Cayetana Álvarez encaixa a Pablo Casado en aquest perfil.

Informa:VILAWEB.CAT (17-3-20199

891 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: