LA CASA REIAL NO HA REBUTJAT PÚBLICAMENT LES CARTES DEL MILITARS

” Les cartes”
( PILAR RAHOLA )
No queda més remei que començar a afusellar 26 milions de fills de puta”. És la frase atribuïda al general de divisió Francisco Beca, en el grup de WhatsApp, format per alts caps militars, membres de la XIX promoció de l’Exèrcit d’Aire, que el portal InfoLibre ha fet públic.

En aquest mateix xat militar apa­reixen altres floretes d’igual putre­facció ideològica. Per exemple, l’atribuïda al capità José Molina: “No vull que aquests pocavergonyes perdin les eleccions. Vull que es morin tots i tota la seva estirp”. O l’atribuïda al coronel retirat Díaz Rivera: “Algú haurà de començar a fer alguna cosa (legal o il·legal)”. O l’atribuïda al també coronel González Espinar: “Els filibusters de la puta ANC pagaran per això”. I tot reblant el clau, novament les atribuïdes al general: “No van ser les úniques subleva­cions, però només les de Primo de ­Rivera i la de l’Irrepetible (amb referència a Franco) van portar pau i prosperitat a Espanya”; “Només queda (desgraciadament) repetir la his­tòria”. Per si hi hagués algun dubte, el tinent coronel José Ignacio Domínguez, que havia format part del xat, confirma la tendència ideològica dels seus membres, en la seva entrevista a la Ser: “No són monàrquics, són franquistes i defensen la dictadura, i no només la passada, sinó la futura”. Molts d’ells són signants de la primera carta al Rei, de les dues enviades per alts càrrecs militars, totes dues missives amb retòrica franquista i guerracivilista.

Per quin motiu la Casa Reial no ha rebutjat públicament aquestes cartes?

Dels signants de la segona carta, que respira la mateixa ideologia ultra, no n’ha transcendit cap xat, però sí la rellevància dels càrrecs signants: 73 membres de la XXIII promoció de l’Exèrcit de Terra, des de tinents ge­nerals fins a comandants generals, coronels i, segons Vozpópuli , entre sis i deu antics comandaments del CNI. Tots ells s’adrecen al Rei com a “capità general de tots els exèrcits”, la qual ­cosa suma decibels colpistes a la seva crida alarmista.

En aquest punt, les preguntes obligades: per quin motiu la Casa Reial no ha rebutjat públicament aquestes cartes?; com és possible que consideri pertinent mantenir-se en silenci?; tractant-se d’alts càrrecs militars, amb dècades de comandament i que apel·len al càrrec militar del Rei, no consideren que el silenci compromet seriosament la institució?; aquests ­militars, rebran algun tipus de sanció?; a les casernes militars, s’ha rebutjat ­públicament l’ús del nom de l’exèrcit, per vendre ideologia ultra?; es res­piren ­aires colpistes entre els militars?; el dictador Franco continua sent un heroi entre els militars espanyols? Etcètera, etcètera.
Informa:LAVANGUARDIA.CAT (5-12-2020)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: