LA CENSURA D’UN ARTICLE DE XAVIER ROIG FA EVIDENT LA DERIVA DEL DIARI REGIONALISTA ARA

Xavier Roig ha publicat recentment “El nostre idioma no té adversaris“, un article d’opinió sobre la greu situació del català. L’escrit, que exposa els obstacles i paranys que ha d’esquivar la llengua, havia de sortir publicat al diari Ara, no obstant el mitjà l’ha censurat.

Les reaccions a les xarxes socials no s’han fet esperar i l’Ara ha rebut una allau de crítiques per no deixar publicar l’opinió de Roig. Marq Martí, recorda que fa una dècada el mateix autor publicava un article en una línia similar —”Xenòfobs amb Catalunya“— al diari i “no hi havia cap problema”. Per què les idees de Roig ja no són acceptables segons el criteri de l’Ara?

La censura d’”El nostre idioma no té adversaris” evidencia la deriva d’un rotatiu de referència, que va nèixer amb gran potencial, però que cada cop té menys personalitat i que va camí de convertir-se en un succedani de qualsevol diari espanyol amb seu a Catalunya. Tot i les crítiques, Esther Vera, la directora del mitjà, ha negat que existeixi cap mena de censura. Per la seva banda, Roig ho veu com un “incident gravíssim” i es nega a continuar col·laborant amb l’Ara.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (7-1-2022)

54 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: