LA CIA DESPULLA FELIPE GONZÁLEZ AMB ELS GAL

“La CIA despulla Felipe González amb els GAL ”
( JOSÉ ANTICH )

La mateixa setmana que el Tribunal Suprem acaba de comunicar extraoficialment —un whatsap als periodistes no és precisament un document oficial— que previsiblement iniciaria el judici per inhabilitar el president Quim Torra per una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat el proper 17 de setembre, la CIA desclassificava una sèrie de documents que confirmen que Felipe González, sent president del govern espanyol, va donar la seva aprovació el 1983 per crear els GAL i dur a terme assassinats. La famosa ‘X’ dels GAL no era, certament, una gran novetat ni periodística, ni política, ni empresarial però sí judicial que mai no va voler pujar l’esglaó que suposava implicar un president del govern espanyol en una trama del terrorisme d’Estat.

“González ha acordat la formació d’un grup de mercenaris, controlat per l’Exèrcit, per combatre fora de la llei els terroristes”. Amb aquesta lapidària frase sentencien els escrits de la CIA la participació de l’expresident. Hi va haver terrorisme d’estat al màxim nivell i els tribunals de justícia espanyola van deixar fer mentre es canviaven jutges i fiscals per minimitzar al màxim l’impacte de l’actuació dels GAL.

Quatre preguntes: Es plantejarà el PSOE expulsar Felipe González del partit?, ¿obrirà aquest dilluns la Fiscalia una peça separada per conèixer la veracitat de la notícia i, arribat el cas, citar l’expresident del govern espanyol?, ¿tindrà conseqüències institucionals i se li retiraran els honors i les prebendes que té com a expresident?, ¿continuaran amagant l’oficialista premsa de paper i les televisions la notícia de González de la mateixa manera que van fer amb la corrupció de Joan Carles i la monarquia espanyola? Perquè tot em fa pensar que les respostes són sabudes: no a les tres primeres i sí a la quarta.

L’exculpació de Gonzalez en l’assumpte dels GAL va ser l’exaltació màxima d’un estat que més que buscar justícia es va dedicar a protegir crims d’estat. Això sí, la justícia és igual per a tothom, es proclamava des de la direcció de l’Estat mentre es cobraven comissions, com més tard hem sabut gràcies a Corinna. El deep state al rescat d’uns i en contra d’altres, mentre es fan grans lloes a la democràcia espanyola. Per això, Torra serà expulsat de la presidència de la Generalitat i González continuarà donant impertorbables lliçons d’ètica i de moral. També de política.
Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2020)

292 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: