LA CLAU DE L’ANC PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA: CARRERS, INSTITUCIONS I XARXA INTERNACIONAL

L’aposta per la taula de diàleg i l’aparcament de la via unilateral d’ERC, la visió diametralment oposada de JxCat i la CUP i la desmobilització del moviment independentista al carrer des de l’inici de la COVID-19, han fet que l’ANC plantegi aquesta nova Diada com un moment clau per a reivindicar la via unilateral i tornar a recuperar els carrers en una manifestació que es convocarà a les 16.30h a plaça Urquinaona, arrencarà a les 17.14 i acabarà al parc de la Ciutadella.

És a la ciutadania a qui l’entitat atorga el paper protagonista i de motor del moviment. Són ells els qui han fet possible que a Catalunya hi hagi una majoria independentista en vots i escons del 52%. Amb l’aritmètica parlamentària actual, i donant per fet que el diàleg amb Espanya està destinat al fracàs, l’ANC considera que la independència està legitimada i també afirma “saber com fer-la possible”.

Davant d’aquesta via morta que és la taula bilateral amb la Moncloa, l’ens reclama que quan això passi, cal estar preparats per iniciar el camí de la DUI. Per això reclama que “la societat civil ha de tornar a prendre les regnes del procés independentista i, mitjançant la mobilització ciutadana i l’organització popular, empènyer els agents polítics i institucionals perquè continuïn avançant cap a la independència”.

L’Assemblea també exigeix que per poder fer efectiva la independència “és imprescindible que els tres fronts -popular, institucional i internacional- treballin de forma coordinada”. L’ens parla de la importància del carrer, les mobilitzacions i accions per implementar les decisions que prendria el Parlament i el Govern, a qui demana que treballi per elaborar un “decàleg de principis i accions com a guia de pressió que marca el camí cap a la independència”, Finalment, en el terreny internacional, defensa la implementació d’una “xarxa de paradiplomàcia civil de les assemblees exteriors i acció del Consell per la República com a referent institucional”.
Informa:RACOCATALA.CAT (26-VIII-2021)

114 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: