LA CLAU DE L’ANC PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA: CARRERS, INSTITUCIONS I XARXA INTERNACIONAL

L’aposta per la taula de diĂ leg i l’aparcament de la via unilateral d’ERC, la visiĂł diametralment oposada de JxCat i la CUP i la desmobilitzaciĂł del moviment independentista al carrer des de l’inici de la COVID-19, han fet que l’ANC plantegi aquesta nova Diada com un moment clau per a reivindicar la via unilateral i tornar a recuperar els carrers en una manifestaciĂł que es convocarĂ  a les 16.30h a plaça Urquinaona, arrencarĂ  a les 17.14 i acabarĂ  al parc de la Ciutadella.

És a la ciutadania a qui l’entitat atorga el paper protagonista i de motor del moviment. SĂłn ells els qui han fet possible que a Catalunya hi hagi una majoria independentista en vots i escons del 52%. Amb l’aritmètica parlamentĂ ria actual, i donant per fet que el diĂ leg amb Espanya estĂ  destinat al fracĂ s, l’ANC considera que la independència estĂ  legitimada i tambĂŠ afirma “saber com fer-la possible”.

Davant d’aquesta via morta que ĂŠs la taula bilateral amb la Moncloa, l’ens reclama que quan això passi, cal estar preparats per iniciar el camĂ­ de la DUI. Per això reclama que “la societat civil ha de tornar a prendre les regnes del procĂŠs independentista i, mitjançant la mobilitzaciĂł ciutadana i l’organitzaciĂł popular, empènyer els agents polĂ­tics i institucionals perquè continuĂŻn avançant cap a la independència”.

L’Assemblea tambĂŠ exigeix que per poder fer efectiva la independència “ĂŠs imprescindible que els tres fronts -popular, institucional i internacional- treballin de forma coordinada”. L’ens parla de la importĂ ncia del carrer, les mobilitzacions i accions per implementar les decisions que prendria el Parlament i el Govern, a qui demana que treballi per elaborar un “decĂ leg de principis i accions com a guia de pressiĂł que marca el camĂ­ cap a la independència”, Finalment, en el terreny internacional, defensa la implementaciĂł d’una “xarxa de paradiplomĂ cia civil de les assemblees exteriors i acciĂł del Consell per la RepĂşblica com a referent institucional”.
Informa:RACOCATALA.CAT (26-VIII-2021)

62 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: