LA COMISSIÓ EUROPEA TOMBA L’OBLIGATORIETAT D’ETIQUETAR LES JOGUINES EN CATALÀ

Les empreses de joguines que venguin els seus productes a Catalunya només tenen l’obligació d’etiquetar en castellà. Aquesta és la resposta de la Comissió Europea als representants d’ERC a l’Eurocambra, Jordi Solé i Diana Riba, que havien preguntat sobre quines eren les obligacions idiomàtiques que tenien els fabricants i importadors per comercialitzar al Principat, després que Plataforma per la Llengua hagués demanat a Lego que incorporés el català.

Aquest posicionament europeu deixa sense efecte l’apartat del Codi de Consum de Catalunya que marcava com obligatori l’etiquetatge en català. La Directiva Europea sobre la seguretat a les joguines deixa a les mans dels estats membres la decisió final sobre l’idioma o idiomes oficials que han d’estar escrites les instruccions i la informació referent a la seguretat que acompanyi els productes. En el cas de l’Estat espanyol, existeix un Reial decret que estableix únicament l’obligatorietat d’utilitzar el castellà, deixant al fabricant la decisió d’utilitzar alguna altra llengua oficial.

La Comissió Europea ha valorat que Lego i la resta d’empreses o importadors que comercialitzen els seus productes a Catalunya, mentre ho facin en castellà, compleixen amb la Directiva.

Informa:RACOCATALA.CAT (5-4-2022)

155 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: