LA COMUNITAT ARMÈNIA DE CATALUNYA TALLA LA JONQUERA

Tal com informa TrĂ nsit, hi ha cues quilomètriques a l’AP-7 a Agullana en sentit nord. La causa? La Comunitat Armènia de Catalunya ha decidit tallar la Jonquera per manifestar-se i reclamar l’ajuda i mediaciĂł internacional de tots els governs en el conflicte que estan patint amb l’Azerbaidjan. La causa ĂŠs la regiĂł fronterera de Nagorno-Karabakh, situada al sud del Caucas, on sempre han estat latents les hostilitats entre ambdĂłs paĂŻsos.Els talls han durat quatre hores.

Ara, però, s’ha revifat des del passat 27 de setembre en un atac on van morir, inicialment, 39 militars de la RepĂşblica de Nagorno-Karabakh. A això, s’hi ha de sumar que, de moment, el paĂ­s que s’ha involucrat de forma activa ĂŠs Turquia. El govern d’Erdogan ha prestat suport logĂ­stic i militar a l’Azerbaidjan i els armenis consideren que s’estĂ  estenent “un genocidi” sense precedents cap a la seva comunitat.

⚫ Continua tallada l’AP-7 a Agullana a causa d’una manifestaciĂł, en sentit nord es fan desviaments per la sortida 3

🚁 Imatges del tall de la via i de la cua que provoca 👇 pic.twitter.com/eSVv5uowmm

— Trànsit (@transit) October 24, 2020
La Comunitat Armènia Catalana demana al govern de Pedro SĂĄnchez que no giri l’esquena al conflicte i hi participi com a mediador. TambĂŠ li demana que suspengui, de manera temporal, la venda d’armes a Turquia. Segons asseguren els armenis, Turquia dona suport a l’Azerbaidjan i els subministra bombes i material bèl¡lic que s’utilitza contra la poblaciĂł civil armènia, que estĂ  patint agressions militars i crims de guerra.

EspaĂąa rompe tu silencio ante el nuevo intento de Genocidio contra el pueblo armenio por TurquĂ­a. pic.twitter.com/PQEmr4csuh

— Associació Armènia a Catalunya Ararat 🇦🇲 (@asociacionarar1) October 24, 2020
A l’espera de saber si SĂĄnchez condemnarĂ  els atacs, cal recordar que el Parlament de la Generalitat es va pronunciar des de l’inici, el passat 27 de setembre, en una declaraciĂł de la Junta de Portaveus, adoptada per Junts, ERC, PSC, Comuns i la CUP.

El text demanava la fi de les hostilitats. “Davant els atacs armats iniciats el matĂ­ del 27 de setembre per les forces armades de l’Azerbaidjan amb el suport de Turquia a l’anomenada lĂ­nia de contacte, que separa els dos bĂ ndols enfrontats pel control de la regiĂł de l’Alt Karabakh, i en el context de l’amenaça que suposa l’escalada violenta a la regiĂł del Caucas, el Parlament de Catalunya rebutja el recurs a la violència per modificar l’statu quo de la regiĂł i dona suport a la crida feta per diverses organitzacions internacionals.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-10-2020)

142 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: