LA COMUNITAT ARMÈNIA DE CATALUNYA TALLA LA JONQUERA

Tal com informa Trànsit, hi ha cues quilomètriques a l’AP-7 a Agullana en sentit nord. La causa? La Comunitat Armènia de Catalunya ha decidit tallar la Jonquera per manifestar-se i reclamar l’ajuda i mediació internacional de tots els governs en el conflicte que estan patint amb l’Azerbaidjan. La causa és la regió fronterera de Nagorno-Karabakh, situada al sud del Caucas, on sempre han estat latents les hostilitats entre ambdós països.Els talls han durat quatre hores.

Ara, però, s’ha revifat des del passat 27 de setembre en un atac on van morir, inicialment, 39 militars de la República de Nagorno-Karabakh. A això, s’hi ha de sumar que, de moment, el país que s’ha involucrat de forma activa és Turquia. El govern d’Erdogan ha prestat suport logístic i militar a l’Azerbaidjan i els armenis consideren que s’està estenent “un genocidi” sense precedents cap a la seva comunitat.

⚫ Continua tallada l’AP-7 a Agullana a causa d’una manifestació, en sentit nord es fan desviaments per la sortida 3

🚁 Imatges del tall de la via i de la cua que provoca 👇 pic.twitter.com/eSVv5uowmm

— Trànsit (@transit) October 24, 2020
La Comunitat Armènia Catalana demana al govern de Pedro Sánchez que no giri l’esquena al conflicte i hi participi com a mediador. També li demana que suspengui, de manera temporal, la venda d’armes a Turquia. Segons asseguren els armenis, Turquia dona suport a l’Azerbaidjan i els subministra bombes i material bèl·lic que s’utilitza contra la població civil armènia, que està patint agressions militars i crims de guerra.

España rompe tu silencio ante el nuevo intento de Genocidio contra el pueblo armenio por Turquía. pic.twitter.com/PQEmr4csuh

— Associació Armènia a Catalunya Ararat 🇦🇲 (@asociacionarar1) October 24, 2020
A l’espera de saber si Sánchez condemnarà els atacs, cal recordar que el Parlament de la Generalitat es va pronunciar des de l’inici, el passat 27 de setembre, en una declaració de la Junta de Portaveus, adoptada per Junts, ERC, PSC, Comuns i la CUP.

El text demanava la fi de les hostilitats. “Davant els atacs armats iniciats el matí del 27 de setembre per les forces armades de l’Azerbaidjan amb el suport de Turquia a l’anomenada línia de contacte, que separa els dos bàndols enfrontats pel control de la regió de l’Alt Karabakh, i en el context de l’amenaça que suposa l’escalada violenta a la regió del Caucas, el Parlament de Catalunya rebutja el recurs a la violència per modificar l’statu quo de la regió i dona suport a la crida feta per diverses organitzacions internacionals.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-10-2020)

342 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: