LA CONCENTRACIÓ ANTIFEIXISTA ACABA AMB CÀRREGUES DELS MOSSOS, FERITS I DETENCIONS

/   SANITARIS PER LA REPÚBLICA CONFIRMA QUE HA ATÈS DIVERSES PERSONES PER COPS REBUTS DURANT LA CÀRREGA    /

​Matí tens a l’entorn de la plaça Espanya, on han coincidit la concentració del partit ultra Vox i la contramanifestació antifeixista de repulsa. Des de les 10 del matí, quan han anat arribant els primers manifestants de Vox, convocats pel partit a la plaça a les 12. Una tensió ha desembocat en càrregues policials, ferits i detinguts.

A 500 metres de la plaça Espanya s’han concentrat unes 300 persones convocades per la Plataforma Antifeixista de Barcelona, l’esquerra independentista I els Comitès de Defensa de la República (CDR). Ben aviat han aixecat una barricada al carrer Tarragona i han llençat ous amb pintura i pots de fum contra el cordo policial.

Durant una estona, la tensió entre els manifestants i els Mossos d’Esquadra s’ha traslladat a Hostafrancs, i finalment l’acció ha tornat al carrer Tarragona, on s’han repetit els llançaments d’objectes. Finalment la policia ha carregat i els manifestants, amb els càntics del míting de Vox de fons, s’han dispersat passades les 12h

Sanitaris per la República ha confirmat a NacióDigital que han atès diverses persones ferides pels Mossos durant la càrrega.

L’ampli dispositiu dels Mossos ha impedit en tot moment que la concentració antifeixista avancés cap a la plaça Espanya. No han pogut evitar, però, les topades i baralles entre antifeixistes i persones amb simbologia ultradretana al carrer de Tarragona. Un d’aquests enfrontaments ha acabat amb tres detinguts que, segons els Mossos, haurien agredit dos persones que es dirigien a l’acte de Vox.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (30-3-2019)
376 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: