LA CONSELLERA DE CULTURA PROSTITUEIX EL CATALÀ A PERPINYÀ

“Feu-vos-ho mirar” o “colla de farsants” són algunes de les respostes que ha provocat la consellera de Cultura, Maria Àngela Vilallonga, després de protagonitzar un discurs en francès a la cloenda de Perpinyà Capital de la Sardana 2019 que es va tancar ahir, dijous, amb un concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona amb Cesc Gelabert.

Júlia Taurinyà
@JuliaTaurinya
Anit, la consellera de cultura del @govern, @MVilallonga, ha trobat oportú fer tot el seu discurs en francès a la cloenda de Perpinyà Capital de la Sardana. 😒

Res. Feu vos-ho mirar.

Júlia Taurinyà
@JuliaTaurinya
· 13h
Anit, la consellera de cultura del @govern, @MVilallonga, ha trobat oportú fer tot el seu discurs en francès a la cloenda de Perpinyà Capital de la Sardana. 😒

Res. Feu vos-ho mirar.

Salvador II*II IndependènciaJa
@Carbo1973
DE CULTURA, la consellera de Cultura menystenint el català a Catalunya Nord! Quina moral d’esclaus!!!

6

@MVilallonga
· 14h
A Perpinyà, la princesa de tot el Rosselló, com l’anomenava Josep Sebastià Pons. Recepció a l’ajuntament amb l’alcalde Jean Marc Pujol i la regidora de cultura Danielle Pagès. Una escultura de Maillol darrere… https://www.instagram.com/p/B8zcn0IoEtd/?igshid=1tc18bajdmtx …

Rugby Barcelona
@BarcelonaRugby
Parlar en francès al Rosselló, i fer-ho en tant que consellera de @cultura_cat del @govern, és d’una indigència intel·lectual que us incapacita per al càrrec. Feu-vos-ho mirar, sisplau.

El departament de Cultura en el seu compte de Twitter ha evitat publicar la intervenció de la consellera en francés i s’ha limitat a reproduir les seves paraules amb un vídeo de Cesc Gelabert.

Cultura

@cultura_cat
· 15h
Replying to @cultura_cat
El ballarí Cesc Gelabert aporta el llenguatge de la dansa a un acte musical interpretant amb el cos “Enyor”, sardana de Ricard Lamote de Grignon. #Perpinyà

@cultura_cat
“Em sento molt honorada de participar a la clausura de la capitalitat de la sardana a Perpinyà, diu la consellera @MVilallonga, i afegeix que pren el relleu Sant Feliu de Guíxols @Guixols, vila natal de Juli Garreta. La @CoblaSantJordi obre el concert amb “El Roserar”, de Toldrà.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-2-2020)
N.de la R.
No hi ha paraules per descriure l’actitud de la consellera d'(In)cultura. Si els que van davant no donen exemple de fidelitat lingüística, què hem de fer els d’abaix?
Comprenc que la situació a Catalunya del Nord encara és més delicada que aquí quant a la llengua, però, quina necessitat hi havia de fer tot el discurs en francès en un acte sardanista?
Benvolguda consellera, us ho dic sense cap mena de respecte:aneu a pastar fang

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: