LA CORRUPCIÓ DE JUAN CARLOS I: UNA OPORTUNITAT PERDUDA

Ara ja Ă©s pĂșblic i notori que Joan Carles de BorbĂł Ă©s un comissionista corrupte. De fet, tothom ho sap des de fa una pila d’anys. PerĂČ els espanyols ho tapen perquĂš tant els hi fa tenir un altre rei en la seva llista de monarques que sempre han parat la mĂ . Sintonitzen amb aquesta manera de fer. Ho deuen veure una cosa “campechana”.

Sembla una tradiciĂł que els Borbons practiquin la rapinya fent d’intermediaris. L’any 1924 l’escriptor valenciĂ  Blasco Ibàñez ja denunciava aquestes coses en el seu llibre “Por España y contra el Rey”: “Alfonso XIII estĂĄ a sueldo de la casa Krupp y de todas las casas alemanas que quieran darle una buena propina”. Ja ho veieu, tot continua igual.

Ha hagut de ser la “capitalista” SuĂŻssa qui ha destapat definitivament la condiciĂł de l’anomenat rei emĂšrit, encara que ja fa temps que alguns ho apuntaven. Recordo ara el llibre “Un rey golpe a golpe”, publicat fa vint anys per una editorial basca, on s’afirmava que Joan Carles I feia l’egipci amb les monarquies Ă rabs. Com tampoc no haurĂ­em d’oblidar que la revista Eurobussines l’any 1999 demostrava que la fortuna de tota la seva famĂ­lia era de 1.810 milions d’euros. Que els partits espanyols callessin com a morts davant aquest fet, ho puc arribar a entendre per les raons que he apuntat abans, perĂČ que els dirigents polĂ­tics catalans fessin l’orni, els hauria de condemnar a l’escarni pĂșblic eternament. I molts dels que hi ha avui al govern de Catalunya sĂłn fills polĂ­tics d’aquells pares.

PerĂČ ara la justĂ­cia helvĂštica ens ha posat en safata una gran oportunitat per noquejar Espanya i la seva monarquia. “QuĂš diu aquest boig!”, pensaran alguns catalans que no saben llegir la polĂ­tica mĂ©s enllĂ  del que diu TV3. Tornem a recordar les paraules (ho he fet en mĂ©s d’una ocasiĂł) del magistrat emĂšrit del Tribunal Constitucional Manuel AragĂłn Reyes, d’ara fa un any i mig: “Los independentistas saben que si tumban al Rey, tumban España y la ConstituciĂłn”. Ras i curt, enderrocar els Borbons Ă©s el preludi de la independĂšncia de Catalunya. Qui ho veu? Els dirigents d’Esquerra, JxC i la CUP, ben segur que no. Els dos primers estan massa ocupats en veure qui ocupa el poder de la Generalitat. I els altres sĂłn presoners dels tĂČpics tronats que han aprĂšs en els viatges que fan a Cuba o Veneçuela.

Joan Carles I ha pispat 100 milions de dĂČlars a travĂ©s d’una “mordida” pagada pel tirĂ  i misogin rei de l’ArĂ bia Saudita, segons apunta la fiscalia suĂŻssa. Immediatament ha sorgit la iniciativa de crear una comissiĂł d’investigaciĂł al congrĂ©s espanyol per tal d’avaluar els fets. Els dinĂ stics del PSOE i els seus aliats s’hi han oposat i la cosa no tirarĂ  endavant. PerĂČ, quĂš han fet els partits catalans? Fer-se els ofesos i dir quatre paraules d’un republicanisme de pa sucat amb oli.

A hores d’ara haurien d’estar exigint aquesta comissiĂł les vint-i-quatre hores del dia i denunciant la complicitat de socialistes, populars, VOX i Cs amb la corrupciĂł reial. Naturalment, aquesta actitud hauria d’anar acompanyada amb la constant amenaça de fer caure al govern si no s’investiguen els diners de l’esponsor de Corinna zu Sayn-Wittgenstein. O Ă©s que no tenen aquesta facultat? Si els seus vots van servir per investir SĂĄnchez, tambĂ© serveixen per fer-lo fĂłra.

En realitat, no saben percebre ni crear cap oportunitat. Parlen de repĂșblica i no tenen nassos de fer caure una monarquia. El sentit del poder el desconeixen. Ni saben ni com es conquereix ni com s’enderroca. Ignoren que significa “mossegar” polĂ­ticament i tot Ă©s pura especulaciĂł per mantenir l’escĂł i el sou. Mentrestant, els Borbons continuaran cobrant i els catalans pagant i callant.
Informa:ELMON.CAT (10-3-2020)

181 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: