LA COVID 19 NO ATURA LA DIADA: HI HAURÀ UNA MARXA VIRTUAL AMB UNA DE FÍSICA

La covid-19 no atura la Diada: Codis QR, la Xarxa Independència i samarretes
La manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre combinarà una marxa virtual amb una de física davant una seixantena d’edificis de l’administració espanyola

La d’aquest Onze de Setembre serà una Diada atípica. La pandèmia impossibilita que enguany es pugui fer una gran mobilització multitudinària a Barcelona. Les mesures contra la covid-19 ho impossibiliten. Però l’Assemblea Nacional Catalana, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’AMI, s’han reinventat i han organitzat un seguit de mobilitzacions que combinaran unes protestes físiques amb una part virtual.

La marxa, que tindrà el lema ‘El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents’, vol tornar a demostrar que ‘la independència és possible i més necessària que mai’.

S’activa la Xarxa Independència
La part digital tindrà com a eix central la web Xarxa Independència, que s’ha activat aquesta setmana. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear una gran xarxa virtual que mostri la implementació de l’independentisme al país i il·lustri la capacitat col·lectiva de la gent per a fer grans canvis.

En realitat, és una iniciativa solidària, atès que els diners que se n’obtinguin es destinaran a ajudar sectors que ho passen malament per mor de la pandèmia, com el cultural, el sanitari i el social.

Com puc participar en la Xarxa Independència?
Per crear la gran xarxa virtual, les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles mitjançant codis QR. Participar-hi serà molt senzill, només caldrà disposar del codi, validar-lo a la web i indicar un nom d’usuari. La participació serà anònima, només caldrà indicar el municipi de residència.

Què són els vincles i com es creen?
Cada codi QR disposa de cinc vincles amb persones físiques, un amb una assemblea de base i, finalment, un amb bloc social.

–Vincle entre persones: per tal de connectar amb una altra persona, caldrà tenir el codi QR d’aquesta altra persona, sigui de forma física o amb una fotografia. El codi s’haurà d’escannar a la pàgina que toca i, automàticament, es generà una petició de vincle. Aquesta persona ho haurà de validar dins les vint-i-quatre hores següents.

–Vincle amb una assemblea de base: en aquest cas, a la pàgina es podrà escollir una assemblea territorial d’un llistat amb totes les que hi ha. El vincle es generarà automàticament, no caldrà reciprocitat.

–Vincle amb un bloc social: és el vincle més important. Creant aquest enllaç, fareu una aportació econòmica a un dels quatre blocs socials que ofereix l’assemblea: llengua i cultura, salut, social i ambiental. De moment, el bloc que té més suport és el cultural, amb un centenar de vincles, seguit del medi ambient i el social, amb una quarantena de vincles, i per últim, el sanitari, amb una trentena.

En acabat, tots aquests vincles s’il·lustraran sobre un mateix mapa virtual que, de mica en mica, anirà dibuixant una gran xarxa de col·laboració ciutadana. Amb menys d’una setmana de vida, ja comença a agafar forma.

Com puc aconseguir el codi QR?
Els codis es podran obtenir de maneres diferents: a les assemblees territorials, als supermercats Bonpreu i Esclat i a la botiga en línia de l’Assemblea. Els codis també van inclosos amb el paquet de la samarreta que ha dissenyat l’ANC per a la Diada 2020. A més, si només voleu el codi QR en format digital, també el podeu aconseguir a la pàgina web de la Xarxa Independència.

La donació mínima per cada codi QR és de dos euros.

Concentracions davant edificis públics
Però enguany també es prepara una mobilització física descentralitzada per tot el país. L’ANC ha optat per fer concentracions davant un centenar d’edificis del servei públic d’ocupació estatal, les oficines de l’Agència Tributària i les de la Seguretat Social.

Amb aquestes mobilitzacions, l’Assemblea vol denunciar la discriminació econòmica i social que pateix Catalunya i que afecta el dia a dia dels ciutadans, a més de reivindicar la independència com a únic mitjà perquè aquesta situació canviï.

Encara no se saben els punts exactes de les concentracions, però l’Assemblea explica que les concentracions es distribuiran per una seixantena de municipis. A Barcelona, hi haurà l’acte polític central, que es farà a la seu de l’Agència Tributària espanyola. Malgrat tot, les convocatòries encara poden canviar, en funció de l’evolució de la pandèmia.

Amb mobilitzacions distribuïdes per tot el país, volen evitar els desplaçaments, a causa de la covid-19. Per això, enguany, l’ANC no organitzarà transports col·lectius i demana que tothom vagi al punt de concentració que tingui més a prop per evitar riscos innecessaris. Tampoc caldrà inscriure’s en trams, com se solia fer.

Problemes per a aconseguir els permisos

L’Assemblea critica que alguns ajuntaments han posat entrebancs a l’hora d’aconseguir els permisos necessaris per a fer aquestes concentracions. És el cas de l’Ajuntament de Salou. Aquesta setmana, el batlle, Pere Granados, ha adreçat una carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, i a la consellera de Salut, Alba Vergés, en què els demanava que reconsideressin la decisió d’autoritzar una concentració de l’Assemblea Nacional Catalana.

Granados apel·lava al sentit de responsabilitat i al deure del govern de la Generalitat de fer complir les normes sanitàries. Diu que, en aquest moment, aquestes normes han de prevaldre per sobre de qualsevol altre dret que no sigui el de la salut de les persones.

En aquest sentit, l’ANC recorda que totes les concentracions es faran complint les recomanacions de distanciament físic. I si la situació sanitària ho requereix, es podrien arribar a fer-se controls d’accés i vigilar la cabuda.

Ja a la venda la samarreta de la Diada 2020

Enguany, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una tirada molt més curta de les samarretes de la Diada. Però malgrat tot, n’ha fabricades, perquè són una part fonamental del finançament de l’ANC i les seves territorials.

Per problemes logístics a causa de la covid-19, enguany no podreu trobar la samarreta de la Diada 2020 a VilaWeb. Però podreu comprar-la a la botiga en línia de l’Assemblea, al Bon Preu i a les assemblees territorials de l’ANC.
Informa:VILAWEB.CAT (14-8-2020)

292 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: