Els habitants de Coripe (Sevilla) han celebrat la festa anual de la Crema de Judes, que consisteix a tirotejar i cremar un ninot que representa un personatge conegut que durant aquest any ha destacat per haver realitzat alguna mala acció.

Enguany, la catalanofòbia i l’odi extrem han envaĂŻt els carrers de Coripe i han convertit el president a l’exili, Carles Puigdemont, en el protagonista de la festa.

Un ninot de mida real del president, abillat amb una estelada i un llaç groc molt gran a la solapa de l’americana, ha recorregut els carrers de la localitat fins arribar a la plaça del poble. AllĂ , el Judes de l’any (Puigdemont) ha estat penjat pel coll d’una figuera, l’han tirotejat i cremat del tot.

Entre els Judes d’altres edicions hi ha Eva Sannum, IĂąaki Urdangarin, l’assassí de Marta del Castillo o bÊ Ana Julia Quezada, l’assassina confessa del nen Gabriel.

Qui escull el personatge que serĂ  linxat ĂŠs l’AMPA de l’escola, els pares dels nens i nenes de Coripe. Aquesta celebraciĂł estĂ  declarada d’Interès TurĂ­stic Nacional.

Les prĂ ctiques hostils en Setmana Santa, prĂ cticament arraconades a Europa, tenen un rerefons antisemita, de quan el cristianisme culpava els jueus de la mort de Crist. D’aquĂ­ en van sortir prĂ ctiques com el “mata jueus”, que consistia a fer soroll amb carraques, actualment eliminades.

El president de la Generalitat ha denunciat que li fa fĂ stic extrem i que ĂŠs intolerable. “Ho denunciarem”,ha dit

Informa:ELNACIONAL.CAT (21-4-2019)