Els habitants de Coripe (Sevilla) han celebrat la festa anual de la Crema de Judes, que consisteix a tirotejar i cremar un ninot que representa un personatge conegut que durant aquest any ha destacat per haver realitzat alguna mala acció.

Enguany, la catalanofòbia i l’odi extrem han envaït els carrers de Coripe i han convertit el president a l’exili, Carles Puigdemont, en el protagonista de la festa.

Un ninot de mida real del president, abillat amb una estelada i un llaç groc molt gran a la solapa de l’americana, ha recorregut els carrers de la localitat fins arribar a la plaça del poble. Allà, el Judes de l’any (Puigdemont) ha estat penjat pel coll d’una figuera, l’han tirotejat i cremat del tot.

Entre els Judes d’altres edicions hi ha Eva Sannum, Iñaki Urdangarin, l’assassí de Marta del Castillo o bé Ana Julia Quezada, l’assassina confessa del nen Gabriel.

Qui escull el personatge que serà linxat és l’AMPA de l’escola, els pares dels nens i nenes de Coripe. Aquesta celebració està declarada d’Interès Turístic Nacional.

Les pràctiques hostils en Setmana Santa, pràcticament arraconades a Europa, tenen un rerefons antisemita, de quan el cristianisme culpava els jueus de la mort de Crist. D’aquí en van sortir pràctiques com el “mata jueus”, que consistia a fer soroll amb carraques, actualment eliminades.

El president de la Generalitat ha denunciat que li fa fàstic extrem i que és intolerable. “Ho denunciarem”,ha dit

Informa:ELNACIONAL.CAT (21-4-2019)