LA CRISI DE VOX ENGRANDIRÀ EL PP

“La crisi de Vox engrandirà el PP”
(JOSÉ ANTICH)
Realment Pedro Sánchez està interessat a assolir un acord per aconseguir la seva investidura o vol anar a noves eleccions? Aquesta és la pregunta del milió i sense resposta, encara que el president del govern espanyol en funcions declarés solemnement, tot just conèixer-se els resultats, que estava disposat a treballar per la seva investidura. Tot això, abans que comencés les vacances d’estiu, i que duren ja tres setmanes, a les Canàries i al Marroc.

Sánchez ha dit tantes coses aquests anys i ha fet el contrari, que és normal que hi hagi un dubte més que raonable sobre les seves intencions reals. Encara més, l’actitud displicent i d’un cert menfotisme dels socialistes sembla contradir les seves declaracions. Quan falten quatre dies per a la constitució del Congrés dels Diputats, el PSOE és molt lluny d’haver armat la presidència de la cambra i aquesta barreja d’altivesa i menyspreu els donarà més d’un ensurt si no canvien d’actitud.

Per si hi ha noves eleccions, els únics que sembla que s’estan preparant són els de la dreta. El PP, a través dels seus tentacles polítics i mediàtics, ha iniciat una campanya d’asfíxia de Vox mirant d’esquerdar les seves files i remarcant que si avui no té assegurada la Moncloa, és a causa de l’impacte que la ultradreta ha tingut en moltes províncies i on el vot dels electors que els han fet confiança ha anat directament a la paperera. Aquesta campanya d’assetjament, unida als mals resultats de Vox el 23-J, ha obert una fuga que difícilment pot contenir Santiago Abascal.

La retirada d’Espinosa de los Monteros, l’home fort al Congrés, va en aquesta direcció i infligeix un mal enorme als ultradretans. En aquest context, unes noves eleccions són com una moneda a l’aire i un risc per a tothom. Per a Sánchez també, no només per a Feijóo, per a Junts o per a Esquerra. Voler-se convèncer del contrari és un error per més que el dirigent socialista sigui un jugador nat i no tingui por del risc electoral.
Informa:ELNACIONAL.CAT (13-VIII-2023)

66 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: