En una entrevista a Europa Press, Riera, lamenta que les sentències del Tribunal Supremo vagin a arribar sense una proposta ferma de resolució democràtica al conflicte polític a Catalunya, pel la situació “requereix una agudització, una escalada del conflicte”.

Mobilització social, institucional, desobediència civil i, també òbviament, parar el país. El que hem d’aconseguir és crear les condicions per a més tard o més aviat, parar-ho de forma continuada, sota la forma que sigui això. Si és de vaga general, per a nosaltres és un recurs molt valuós i positiu, però que no ens toca a nosaltres protagonitzar-lo, sinó que correspon als sindicats”, ha subratllat.

Ha insistit que, per a això, cal crear les condicions per generar “un altre moment comparable al de l’1-O i el 3-O, però que aquesta vegada sigui efectiu i no es quedi en el simbòlic”, i ha advertit de què, en la mesura que s’aconsegueixi o no aquest ‘Aturada de país’, es marcarà la pugna de la confrontació amb l’Estat i la correlació de forces.

En aquest sentit ha criticat que ara mateix “l’independentisme hegemònic i majoritari de JxCat i ERC i el Govern es mou molt còmodament en el simbolisme i la retòrica, en comptes de crear les condicions que no es creen amb declaracions simbòliques”.

“Això es fa posant en perill l’ordre jurídic polític, actuant les institucions amb sobirania i reapropiant-se del control del territori i dels recursos, acompanyat per un cicle de mobilitzacions. En això no veiem iniciativa per part de JxCat i ERC i el Govern“, ha criticat

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-7-2019)

N.de la R.

Les utopies utopies són. Un cop més la Cup ens surt amb l’estirabot de parar el país indefinidament. Si ja serà difícil fer un dia de vaga perquè al capdavall els sectors populars són els més castigats i els que menys poden resistir econòmicament un temps sense treballar, imagineu-vos què passaria amb una paràlisi indefinida. Sembla una trampa parada pel diable. En canvi sí que estic d’acord en el sentit que ni Govern ni oposició no tenen res preparat per controlar el país. Per fi, sembla que es va obrint pas la teoria que si volem una independència efectiva cal controlar el país. Endavant les atxes! Bé, en sentit figurat no fos cas com aquell regidor precisament de la CUP de Vic que va tenir problemes amb la justícia espanyola per allò de “no se pueden hacer tortillas sin romper huevos “