LA CUP APROVA QUE DOLORS SABATER SIGUI LA CAP DE LLISTA PER AL 14-F

La CUP ha aprovat al Consell Pol√≠tic celebrat aquest dissabte al migdia l’acord que facilitar√† que l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater sigui la cap de llista dels ‘cupaires’ a les eleccions del 14-F. Aix√≠ ho han decidit aquest mat√≠ amb una votaci√≥ per 33 vots a favor, 26 en contra i 3 en blanc.

L’aprovaci√≥ final de l’acord queda pendent de la ratificaci√≥ per part de les diverses assemblees de Guanyem, que podria produir-se aquest diumenge.

Els ‘cupaires’ han dit “s√≠ a construir una candidatura per un canvi de cicle”, ha dit la portaveu de la CUP Maria Rovira, en una roda de premsa posterior. “Nosaltres fem un pas endavant, hem pres una decisi√≥ responsable coherent en un context social i econ√≤mic complex”, ha afegit el diputat Carles Riera. “El programa vol donar resposta a la crisi social”. D’aquesta manera, ha subratllat que l’acord √©s fruit de l'”esfor√ß dels dos espais”. Malgrat tot, Rovira ha deixat clar que el fet d’anar junts no implica ser una “coalici√≥”. √Čs a dir, s’integra com “han fet altres espais de governan√ßa i s’han de valorar altres espais”.
Les negociacions

L’objectiu de les negociacions que s’han tingut darrerament era aconseguir una candidatura semblant a Guanyem Badalona en Com√ļ, que va ser capa√ß d’aglutinar des de la CUP als sectors m√©s sobiranistes dels comuns. La principal figura d’aquest nou espai pol√≠tic seria Sabater, que nom√©s faria el salt a la pol√≠tica nacional en un projecte ampli, d’esquerres i sobiranista
Referèndum abans de 2025

A m√©s, la CUP va presentar fa uns dies la seva nova proposta pol√≠tica amb la qual aniran a les eleccions del pr√≤xim 14 de febrer. En aquesta proposta, la CUP es compromet a fer un nou refer√®ndum d’independ√®ncia abans de 2025 “partint de l’experi√®ncia aconseguida en els successius embats dels √ļltims temps”.

“Ens comprometem a treballar per a generar les condicions √≤ptimes per a fer efectiva una ruptura amb l’Estat espanyol en el nostre cam√≠ cap a la independ√®ncia. Ens fa falta tornar a agafar la iniciativa en la confrontaci√≥ amb l’Estat per a defensar els nostres drets i llibertats com a poble”, indicava en el document.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-12-2020)

289 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: