LA CUP AVISA SERIOSAMENT JUNQUERAS : ” NO ES POT RENUNCIAR A LA UNILATERALITAT “

La CUP ha replicat el discurs del president d’ERC, Oriol Junqueras, des d’un article també publicat a l’Ara en què defensa que no es pot renunciar a la unilateralitat. A més, els anticapitalistes avisen que el govern espanyol “vol tancar un cicle de lluita amb els indults”.

La CUP cita el llibre Tornarem a vèncer que van publicar el mateix Junqueras i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en què es defensa que “no es pot renunciar a cap forma de lluita democràtica per guanyar la llibertat, tampoc la unilateralitat”.

En un article titulat Un futur sense renúncies, els anticapitalistes es mostren preocupats per diverses qüestions sobre el missatge que ahir va llançar Junqueras malgrat reconèixer “l’audàcia del gest”.
“El govern espanyol vol tancar un cicle”

Per a la CUP, la via del diàleg dins la Constitució no porta enlloc. “No té sentit, ni més recorregut que el gest d’intentar obrir-lo”, afegeixen seguint la metàfora del pany. I és que, segons els anticapitalistes, la taula del diàleg s’aconsegueix amb les mobilitzacions de Tsunami Democràtic i és una manera de “rebaixar la tensió”. En aquest context, afirmen que ara el govern espanyol “pretén rematar l’estratègia i tancar un cicle de lluita i d’organització amb els indults als presos de l’1-O”.

Els anticapitalistes també fan referència a l’escenificació d’aquest dilluns del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez, en favor “d’una aposta institucional per l’entesa entre governs”.

En el seu article, Junqueras defensa la via escocesa i, sobre aquesta qüestió, la CUP remarca que l’Estat, “malgrat el gest de Pedro Sánchez de passejar-se pels salons del poder” no dona marge a res. De fet, els anticapitalistes assenyalen que el fet que els partits autoanomenats progressistes també “demonitzin” el referèndum no fa res més que normalitzar “el marc dels qui aixequen tots els fantasmes d’un passat trist i autoritari”.
Petició al Govern

D’altra banda, la CUP reclama al Govern que sigui una “eina de defensa dels drets i les llibertats de la gent treballadora” davant la “sordesa” d’un PSOE “atemorit” per les amenaces de la dreta i d’uns jutges que fan de “govern escombrant drets”.

Davant d’aquest context, la CUP creu que la Generalitat “ha de ser lleial a les necessitats i voluntats del poble i fer honor al títol de republicana posant-se al costat “dels que no tenen més futur que el país que puguem construir amb les nostres mans”. Segons els anticapitalistes, ara que les institucions no estan a l’alçada, la gent hi torna. I ha posat com a exemples la desobediència civil contra els desnonaments.

Per la seva banda, la diputada de la CUP Laia Estrada ha manifestat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el seu partit no comparteix l’estratègia d’ERC que és “l’estratègia de l’estabilitat”. “Sabem que la resolució del conflicte no vindrà de la mà d’una negociació amb el govern espanyol”, ha subratllat la diputada.

En la mateixa línia, Estrada ha lamentat que l’estat espanyol mai “permetrà un referèndum a l’escocesa, independentment de qui encapçali el govern espanyol”. Finalment, la diputada anticapitalista ha demanat “una confrontació amb l’Estat”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-6-2021)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: