LA CUP DEMANA AL GOVERN ARAGONÈS UN ” RESET” DE LA LEGISLATURA

La CUP nacional celebra la seva assemblea nacional a Barcelona aquest dissabte. L’organització anticapitalista celebra el conclave amb la revisió i proposta d’una nova estratègia, una reconfiguració organitzativa i amb l’ull posat a les municipals del 2023 i les europees del 2024. Però abans d’entrar en el sempre complicat debat de la ponència estratègica d’aquesta tarda, els cupaires han volgut emetre un avís al Govern de Pere Aragonès, format per ERC i Junts i amb el suport explícit dels Comuns.

El missatge enviat al Palau de la Generalitat ha estat curt i al peu, i amb la convicció que el rebuig als pressupostos ha estat una bona opció. De fet, ha tornat a deixar clar que en el debat del 23, tampoc els votaran. “El Govern avui no superaria cap qüestió de confiança”, ha afirmat Eulàlia Reguant, davant la militància. La portaveu de facto de la formació de l’esquerra independentista pero no ha volgut estripar del tot les cartes i li ha ofert una oportunitat al president Aragonès, proposant-li “retornar al punt de partida”. És a dir, un reset per reiniciar el projecte polític del 52% a la vista que els cupaires entenen que ha derivat a un cru autonomisme.

Reguant també ha collat el Govern i ha apujat el to de la crítica de l’executiu. Com a mostra, quan ha acusat la Generalitat de “fer la feina bruta” de l’Estat. “Ha quedat demostrat que camina en direcció contrària, som en un atzucac que deixa el país a la intempèrie”, ha retret. D’aquí, que la diputada cupaire ha fet un clam per esperonar la mobilització popular com una sortida de la paràlisi política. Així s’ha dirigit als ciutadans per tal de “recuperar els carrers”, la protesta i la mobilització i així capgirar la situació.

D’aquesta manera, la CUP ha volgut reivindicar el seu posicionament davant alguna crítica interna que acusen la direcció del partit d’excloure’s de l’escenari polític i de la possibilitat d’influir en la política catalana. “Quan ens impliquem, creixem; quan no ens impliquem, retrocedim”, comentaven fonts dels cupaires a El Món que participen en el conclave. De tota manera, davant la situació generada amb el debat pressupostari, la gran majoria dels militants que avui debaten al pavelló de Virrei Amat, avalen l’ofensiva tàctica de desemmascarar la “comoditat autonomista” de l’actual Govern.
Informa:ELMON.CAT (18-XII-2021)

324 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: