LA CUP DEMANA FIXAR-SE EN ESCÒCIA I NO EN LA TAULA DE DIÀLEG

La CUP ha assegurat que l’independentisme havia de “mirar cap a Escòcia” i la comunitat internacional, en comptes de fixar-se en la taula de diàleg, on l’estat espanyol no ha cedit en cap aspecte mentre ha continuat exercint la repressió. En un comunicat, la CUP diu que treballa per “sincronitzar els tempos d’un nou referèndum amb el poble escocès amb l’objectiu de forçar el debat sobre l’autodeterminació a escala europea“.

Després dels resultats electorals a Escòcia, la CUP ha aplaudit la victòria de l’independentisme escocès i ha destacat que el referèndum és “sobre la taula pel mandat democràtic”. L’organització ha lamentat que el procés d’autodeterminació escocès contrasti amb el de Catalunya.

“Després de catorze processos electorals consecutius i majories clares a favor de l’autodeterminació, en comptes de referèndum hi ha més de 3.300 persones represaliades i un govern a l’exili i a la presó”, lamenta en el comunicat.

Finalment, la CUP diu que espera que Londres “respecti la demanda majoritària del poble escocès i no s’oposi a la voluntat popular”.
Informa:VILAWEB.CAT(10-5-2021)

297 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: